Ibrahim Fofane

Hoofdklasse A

26 september 2020 14:30

M.P. van Dijk

De 3-1 overwinning was een magere afspiegeling van de werkelijke verhouding. Veel kansen werden net als de vorige twee wedstrijden om zeep geholpen, maar uiteindelijk werden de 3 punten binnengehaald.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen.

Al meteen vanaf het beginsignaal kreeg Capelle een kans, maar de voorzet van Joseph Gonçalves werd geblokt. Dezelfde speler schoot in de 9e minuut hard op het doel, maar keeper Yorrit Kanters stopte de inzet. In de 16e minuut passte Marion Slabbekoorn de bal op Julian Agatowski, wiens inzet te zacht was. Op een voorzet vijf minuten later van Agatowski verzuimde de spitsen de bal in het doel te schuiven. Eén minuut later werd een inzet van Eric Fortes door de keeper onschadelijk gemaakt.

In de 23e minuut eindelijk een poging van Achilles’29, toen Esmat Shanwary naast schoot. De mooiste aanval van Capelle in de 37e minuut, waarbij Julian Agatowski de bal panklaar legde voor Justin van Mullem, maar van Mullem schoot de bal tegen keeper Kanters op. Daarna kwam de bekende voetbalwet om de hoek kijken. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Een vrije trap werd mede door verkeerd uitkomen van keeper Nelson Konings door Marco Kooijmans in het doel gekopt: 0-1.

Vlak voor rust kreeg Marlon Slabbekoorn nog een kans, maar zijn schot ging over.

Na de rust was er nog maar één ploeg, die het spel dicteerde. Binnen tien minuten weer twee enorme kansen voor Marlon Slabbekoorn. Zijn eerste schot werd door de keeper gestopt en zijn tweede werd van de lijn gehaald door een verdediger. Toen greep trainer Ralph Kalkman in en wisselde in de 58e en 60e minuut drie spelers. Eric Jansen, Marvin van der Made en Philippe den Hartog kwamen in het veld en de druk op Achilles’29 werd verhoogd. Het had snel succes, want in de 63e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Een voorzet van Julian Agatowski werd door Justin van Mullem ingekopt 1-1.

Vijf minuten later nam Agatowski een corner en invaller Eric Jansen zette Capelle met een kopbal op voorsprong 2-1.

Weer twee minuten later vergrootte Capelle de voorsprong met een merkwaardig doelpunt. Een corner van Agatowski belandde in de verre hoek van het doel, waar de bal werd weggekopt. Capelle vond, dat het achter de doellijn gebeurde en assistent-scheidsrechter Murat Yanat was het daarmee eens, waarna scheidsrechter Maurick van Dijk naar het midden wees 3-1. In zeven minuten tijd trok Capelle de overwinning naar zich toe.

De uitslag had nog groter kunnen worden, maar Marlon Slabbekoorn miste in blessuretijd nog voor een leeg doel.

Er waren gele kaarten voor Marco Kooijmans en Abdoul Kamara van Achilles’29 en Boris Letterie van Capelle.

Capelle: Nelson Konings, Rutger de Bos, Marciano Pape, Angelo Ravenberg (58 Eric Jansen), Bram van Eijk, Boris Letterie, Eric Fortes (58 Marvin van der Made), Julian Agatowski, Joseph Gonçalves (60 Philippe den Hartog), Justin van Mullem, Marlon Slabbekoorn.