Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Capelle door in KNVB beker na strafschoppen: (1 - 1) 5 - 6

Capelle door in KNVB beker na strafschoppen: (1 - 1) 5 - 6

Buitenpost

1 - 1

Capelle 1

Competitie

kwalificatieronde 2 Q2

Datum

6 oktober 2020 20:00

Scheidsrechter

Thijs Dogterom

Accommodatie

Sportpark De Swadde
Jeltingalaan 80
9285 WL
Buitenpost
tel. 0511-541856

 

 

 

 

Capelle verzuimde het de wedstrijd eerder te beslissen, omdat het veel kansen onbenut liet, maar miste geen strafschop, terwijl Buitenpost de zesde strafschop gestopt zag.

 

 

Capelle heeft zich via strafschoppen geplaatst voor de 1e ronde van de TOTO KNVB beker. Na 90 minuten stond er een  1 - 1 stand op het bord. Ook in de daarop volgende verlenging werd er niet gescoord. Nadat beide ploegen vijf penalty's hadden benut, stopte Nelson Konings de zesde strafschop van Buitenpost. Lars van der Wijngaard maakte daarna het kwarwei af door ook de zesde strafschop van Capelle binnen te schieten.

Het volledige wedstrijdverslag van Hans Stofkooper is opgenomen onder het overzicht verloop penaltyreeks.

In de eerste ronde is thuis AFC de tegenstander. Zij wonnen bij Spakenburg met 0 -1. De volgende speelronde is op 26/27/28 oktober.

 

Scoreverloop strafschoppen:

1-0  Robin Huisman de Jong

1-1  Marvin van der Made

2-1  Erolind Derguti

2-2  Rutger de Bos

3-2  Mark Huizinga

3-3  Bram van Eijk

4-3  Danny Boersma

4-4  Julian Agatowski

5-4  Willem de Boer

5-5  Boris Letterie

5-5 Mark van der Meer (gestopt door Nelson Konings)

5-6 Lars van der Wijngaard

 

Wedstrijdverslag

De eerste helft opende met kansen voor Buitenpost. In de 6e minuut werd een vrije trap van Erolind Derguti door niemand geraakt, maar via de buitenkant van de paal ging de bal naast. Drie minuten later redde keeper Nelson Konings een schot van Rik Weening. Daarna was het de beurt aan Capelle. Schoten van Julian Agatowski en Bram van Eijk werden gekeerd door keeper Kevin van der Keulen. Vervolgens kon de keeper van Capelle zich weer onderscheiden. Een fantastische redding verrichte hij bij een inzet van Joran Olijve in de 13e minuut. De mogelijkheden werden verder verdeeld. Bram van Eijk schoot naast na een mooie actie en Rik Weening zag zijn schot opnieuw gestopt worden door Nelson Konings. De laatste vijf minuten voor de rust waren weer voor Capelle. Joseph Gonçalves schoot naast, maar twee minuten later opende Capelle de score. Marion Slabbekoorn schoot na een solo hard op het doel en keeper Kevin van der Meulen sloeg de bal voor de voeten van de aanstormende Julian Agatowski, die de bal in het doel schoot 0-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust was het één en al Capelle, wat de klok sloeg. Kans op kans werd er gecreëerd, maar gescoord werd er niet. Schoten van Julian Agatowski, Philippe den Hartog, Joseph Gonçalves, en de ingevallen Marvin van der Made werden allen gestopt door Kevin van der Keulen. De grootste kans was er voor Marvin van der Made, die geheel vrij voor een leeg doel toch nog kans zag de bal tegen de keeper op te schieten. En zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. In de 78e minuut bij de eerste gevaarlijke aanval van Buitenpost werd de bal voorgezet voor de vrijstaande Rik Weening, die van dichtbij de 1-1 aantekende. Dit werd de eindstand, waarna verlenging volgde.

In de verlenging kreeg Rik Weening nog een kans, maar hij maaide over de bal heen. In de 49e minuut leek Capelle weer op voorsprong te komen. Op wonderbaarlijke wijze verdween in de 99e minuut een schot van Marion Slabbekoorn via de onderkant van de lat niet in het doel en de terugspringende bal werd nog net door de keeper uit het doel gehouden. Julian Agatowski mikte ook nog een bal naast de verkeerde kant van de paal. Rik Weening zag zijn inzet gekeerd worden door Nelson Konings en tot slot kreeg de ingevallen Enrico Elderhorst in de 119e minuut nog de kans de wedstrijd te beslissen. Vrijstaand schoot hij de bal hoog over. Strafschoppen werden het logische gevolg.

De eerste vijf werden door beide ploegen verzilverd. Voor Capelle scoorden Marvin van der Made, Rutger de Bos, Bram van Eijk, Julian Agatowski en Boris Letterie. De zesde strafschop van Buitenpost door Mark van der Meer werd gekeerd door Nelson Konings. Toen kon Lars van der Wijngaard het karwei afmaken en dat deed hij onberispelijk. Capelle ging juichend het veld af en mag nu in de volgende ronde aantreden tegen AFC in een thuiswedstrijd.

Scheidsrechter Thijs Dogterom gaf gele kaarten aan Jorit Terpstra en Erolind Derguti van Buitenpost en aan Rutger de Bos en Boris Letterie van Capelle.

Capelle: Nelson Konings, Anass el Boutchataoui (105 Lars van der Wijngaard), Marciano Pape, Angelo Ravenberg (64 Eric Fortes), Bram van Eijk, Rutger de Bos, Julian Agatowski, Boris Letterie, Philippe den Hartog (58 Marvin van der Made), Marion Slabbekoorn (110 Kevin van la Parra), Joseph Gonçalves (108 Enrico Elderhorst).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!