W.A. Scholtenlaan 138
6865NA
DOORWERTH
tel. 026-3336570

Capelle heeft de kans op de nacompetitie laten liggen. Toen bekend werd, dat Feyenoord met 2-0 achterstond, kreeg Capelle een penalty. Het stond met 1-0 achter en een gelijkspel was voldoende geweest. Helaas schoot routinier Sander Fischer de strafschop tegen de paal. DUNO moest strijden om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Ook dat lukte uiteindelijk niet.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Over de eerste helft valt weinig te melden. Er waren niet echt grote kansen en Capelle mocht zich in de handen knijpen, toen Marciano Pape hands maakte binnen de zestien, maar de bal werd niet op de stip gelegd. De rust kwam dan ook met een bloedeloze 0-0.

Na de rust wat meer initiatief van Capelle. Er kwamen kansen voor Olaf van der Sande en Bram van Eijk, maar hun inzetten waren niet doeltreffend. Daarentegen was DUNO in de 60eminuut dichterbij de openingstreffer. Roy Talsma schoot vanaf dertig meter de bal tegen de bovenkant van de lat.

Vijf minuten later kwam DUNO wel op voorsprong.

Alper Yaldizschoot de bal hard en laag in de linker benedenhoek 1-0. Vijf minuten later een kans voor Wesley Pollemans, maar ook nu geen treffer. Dezelfde speler schoot in de 75e minuut de bal via de bovenkant van de lat over het doel. Men vernam, dat Feyenoord op verlies stond en een gelijkspel was voldoende voor deelname aan de nacompetitie. Die kans kwam er in de 85e minuut. Capelle kreeg een cadeautje in de vorm van eenonterecht toegekende penalty. Sander Fischer zette zich achter de bal, maar schoot tegen de paal. Het was het laatste wapenfeit en teleurgesteld droop Capelle af naar de kleedkamer.

Capelle staat na een veelbelovend seizoen met lege handen. Wat ging er mis na een koppositie met 5 punten voorsprong. Allereerst werden in de thuiswedstrijden maar liefst 18 punten verloren. Vier nederlagen en drie gelijke spelen in dertien wedstrijden. Verder waren de resultaten tegen de vier onderste ploegen dramatisch. Tegen degradant Rijsoord werden twee punten verloren en tegen Scherpenzeel ook twee punten en tegen DUNO zelfs vijf. Er is een ijzeren wet, dat je kampioen wordt niet tegen de groten, maar tegen de kleinen. Capelleheeft deze stelling eer aan gedaan.

Scheidsrechter Richard Groenewegen hield de kaarten op zak.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk (70 Jelle Pollemans), Rutger de Bos (70 Eric Jansen), Lars Bosscha, Ismaïl Yildirim(70 Marvin van der Made), Joseph Gonçalves (57 Marlon Slabbekoorn), Joshua Kassels, Olaf van der Sande (57 Jeffrey Rijsdijk).