Couwenhoekseweg 1
2904XZ
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4502715

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Damian, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley hebben dit seizoen de smaak te pakken, alle vier de wedstrijden tot nu toe werden gewonnen. Met veel plezier en dus hele mooie uitslagen. Eerdere wedstrijden uit tegen stadsgenoot Zwervers gaven hen veel vertrouwen, want de laatste wedstrijd voor de coronabreak en de eerste erna werden op hetzelfde veld gewonnen door v.v. Capelle met en tegen nagenoeg hetzelfde team. Hoe zou het vandaag aflopen?

Vanaf het begin af aan was duidelijk dat het geen makkelijk potje zou worden op de Couwenhoek. Met een versterkt team schoot Zwervers uit de startblokken. Al snel keek JO10-2 tegen een achterstand aan, 1-0. Het was vervolgens verdediger Lucas (de Kok) die zijn eerste goal van het seizoen van grote afstand binnen schoot. De keeper bleef zonder antwoord op zijn harde afstandsschot: 1-1. Daarna krijgt v.v. Capelle de nodige kansen en wordt ook nog een bal van de doellijn gehaald. En de voetbalwet luidt: Als hij dan aan de ene kant niet valt, zal je altijd zien dat hij aan de andere kant wel valt, ondank verdienstelijk keeperswerk van vaste 1e helft-keep Melle en het goede verdedigende werk van Lucas (de Kok) en Guven, geassisteerd door de middenvelders en waar nodig ook de aanvallers. Nog voor de rust schoot Zwervers 3x raak en net na rust liep Zwervers verder uit naar een zeer geflatteerde 6-1 voorsprong. Op de een of andere manier konden de spelers van JO10-2 ook niet brengen wat ze de eerdere weken wel lieten zien, of kwam het wellicht door de manier van spelen van de tegenstander...

Enfin, de knop moest om en dat gebeurde ook. Met inmiddels de prima keepende Lucas (Groenendijk) in de goal en het team meer gegroepeerd spelend, zagen de coaches Jan-WIllem (dank voor je coachwerk vandaag) en René v.v. Capelle de rug rechten. Met de bikkels Rein, Badr en Wesley op het middenveld (maatje Damian werd vandaag gemist) en Damin en Melle als spitsen werd er als collectief druk gezet en werd de schroom van de ploeg afgegooid, met resultaat! Melle schoot de 6-2 binnen en kort daarna ook de 6-3, toen Justin -die vorige week nog 5x scoorde!- ook nog de 6-4 binnen knalde was het vertrouwen in een goede afloop helemaal terug. Coaches en ouders langs de kant genoten van het spel de enorme inzet van Capelle en hoopten net als de spelers zelf op meer. Zeker toen v.v. Capelle na een handsbal een terechte penalty kreeg, steeg de hoop op een goed resultaat naar grote hoogte. De kans bij uitstek om de aansluitingstreffer te maken, maar helaas ging deze er niet in... toch bleef Capelle erin geloven en speelde met het oog op de klok alles of niets. Helaas werd het het laatste want als je risico's gaat nemen, en dat moest gezien de tijd, geef je de tegenstander ook de ruimte en die werd goed benut. Eindstand 8-4. Maar JO10-2 mag trots zijn op zijn prestatie, want een gelijkspel was ineens erg dichtbij en eigenlijk ook wel verdiend geweest op basis van de tweede helft...

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley gingen vandaag voor 5 overwinningen op rij, maar dat is net niet gelukt. Je kan ook niet altijd winnen... maar ze gingen met opgeheven hoofd terug naar huis, want de tweede helft hadden ze echt heel goed gespeeld. Volgende week wacht de laatste wedstrijd in fase 1, thuis tegen Nieuwerkerk. Zit promotie er nog in? We gaan het beleven, maar spelvreugde, plezier en sportiviteit staan voorop en dat kan zeker ook in deze klasse!