Gehavend JO10-2 boekt toch mooie overwinning op CKC

P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Corona, we zijn er wel klaar mee, maar het virus nog niet met ons... dat bleek maar weer. In  aanloop naar de wedstrijd van JO10-2 tegen CKC bleek afgelopen dagen dat het team op zaterdag 4 spelers zou moeten missen...Wat nu? Gelukkig waren 3 leeftijdsgenoten bereid om bij het team bij te springen zodat de wedstrijd toch door kon gaan. In deze eenmalige samenstelling en met alle beschikbare 'eigen' spelers aan de aftrap, aangevuld met de uitstekend keepende Lukas, hadden de jongens wat recht te zetten...

Aan het einde van het seizoen 2020-2021 hadden deze twee teams namelijk als afsluiting een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, bij CKC met veel bekenden in beide teams over en weer. Die wedstrijd werd net voor de zomervakantie gewonnen door CKC. Hoe zou het vandaag 'om het echie' gaan tegen de leeftijdsgenoten uit Kralingseveer?

De start was veelbelovend, want gelijk aan het begin van de wedstrijd komt v.v. Capelle op 1-0 door een mooi geplaatst schot van Damian. Daarna is het Guney die de Slotbewoners zelfs halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong schiet. Mike, spits van CKC en net als CKC's Senna en Lucas klasgenoot van Capelle's Lukas, Lucas en Guney, brengt vervolgens de spanning terug: 2-1 bij rust.

Vanaf vandaag heeft JO10-2 overigens ook een echte aanvoerder in het team. De jongens hebben daarvoor een mooie aanvoerdersband van de club gekregen. We gaan niet spelen met een vaste aanvoerder, maar bekijken per wedstrijd wie aanvoerder is. Vandaag was dat Guven, omdat hij tijdens de training eerder deze week als een echte aanvoerder opgetreden had. De oranje band stond je goed Guven!
De volgende wedstrijd is een ander aan de beurt...

Dan de tweede helft... daarin is het opnieuw Damian die als eerste scoort en de marge weer op 2 zet. Maar opnieuw is het CKC die het verschil weer terug brengt naar 1 doelpunt. Spannende wedstrijd dus! Lucas (de Kok) verdedigde als vanouds met onder andere een prachtige tackle op de bal. Ook Guney en Guven stonden als een muur achterin. De spitsen van CKC kregen weinig ruimte om dreigend te worden. Op het middenveld wisselden ondertussen Krijn, Rein en Damian voortdurend van positie en voorin waren Wesley en Badri in de eerste helft gevaarlijk. In de tweede helft was het Badri die de goal erg goed verdedigde en juist Lukas, die het doel de eerste 25 minuten verdedigde, die voorin samen met Wesley speelde.

Toen gooide VV Capelle JO10-2 vervolgens de wedstrijd definitief op slot. Bij de laatste goal van de wedstrijd was het namelijk alweer een prima afstandsschot van Krijn, die ook al 2x op de paal geschoten had, met een laatste tikje van aanvoerder Guven. Capelle gooit de deur vervolgens professioneel verdedigend dicht en speelt de wedstrijd goed uit. Eindstand 4-2!

Of toch niet?? Want bij een 3-2 stand lijkt Lukas de wedstrijd al te beslissen door de 4-2 te scoren... juichend loopt hij weg, maar een begeleider geeft aan dat hij er niet inzat, dus wordt hij niet geteld. Maar achteraf waren de aanwezige thuissupporters het er unaniem over eens: dit was een zuivere treffer, de bal was ruim over de doellijn...
VAR check: goal! We tellen hem gewoon mee Lukas!

Prima wedstrijd tegen een prima tegenstander, met een prima resultaat! Na een mooie ruime overwinning bij Excelsior vorige week op de openingsdag van het nieuwe seizoen, weer winst voor JO10-2! Goed gespeeld jongens en Lukas, Guney en Krijn bedankt voor het meedoen. Hopelijk zijn Melle, Guven, Lucas, Badri, Damian, Lucas, Justin, Damin, Rein en Wesley volgende week weer allemaal van de partij!