Vier op een rij! JO10-2 verslaat ook DCV

P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Damian, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley hebben de smaak te pakken. Na mooie overwinningen tegen Excelsior Rotterdam, CKC en VVOR gaan de boys vol voor vier op een rij! DCV JO10-4 is vandaag de tegenstander. Er is goed getraind deze week met de trainers Cornelis, Jeremie en Rominhio, en de laatste twee zijn er vandaag ook voor het eerst van de partij tijdens een wedstrijd. Zoals bondscoach Louis van Gaal eenmalig gisteravond als coach van eerste divisieclub Telstar met veel pressing de tegenstander vastzette en versloeg, zette ook v.v. Capelle de tegenstander vanaf het begin van de wedstrijd gelijk vast, met succes...

Met Melle als altijd de eerste helft in het doel en vandaag Lucas (de Kok) als aanvoerder vliegt VV Capelle uit de startblokken... 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en hups ook nog 6-0. VV Capelle laat de leeftijdgenoten uit Krimpen alle hoeken van het veld zien. En het is vooral Justin, die vandaag in de spits start naast Damin, die het op zijn heupen heeft. 3 van de 6 goals neemt hij voor zijn rekening, de een nog mooier dan de andere en een mooie hattrick dus al in de eerste helft. Maatje in de voorhoede, Damin, maakt er 2 en Wesley maar het 6-tal vol. Lucas (de Kok) gaat als een echte aanvoerder voorop in de strijd en is belangrijk met 3 assists en later in de wedstrijd schiet hij de bal van de eigen doellijn bij een zeker lijkend doelpunt van DCV. Damian werkt hard als altijd en krijgt deze wedstrijd een paar goede kansen, maar waar ze er vorige week wel in gingen, willen ze er vandaag niet in. Guven probeert het met zijn krachtige schot vanaf afstand en Lucas (Groenendijk), Rein en Badr veroveren veel ballen en brengen de teamgenoten vanaf het middenveld in stelling om te scoren. Maar toch is de fase voor de rust voor DCV, dat met 3 goals terug komt tot 6-3. Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft, met nog meer ouders en grootouders langs de kant dan vorige week en met de inmiddels verdienstelijk keepende Badr in de goal, gaat het spel over en weer met kansen en doelpunten voor beide ploegen.

Onder andere Melle en Wesley krijgen kansen, maar het zijn Damin en Justin die beiden nog eens 2x het net weten te vinden en scoren dus in totaal deze wedstrijd 4 (Damin) en 5 (Justin) doelpunten. Met dank ook aan alle hardwerkende ploeggenoten. Bij vlagen wordt er heel goed voetbal gespeeld, goed gecombineerd, de trainers noemen het zelfs tiki-taki voetbal! Zoals ook in eerdere wedstrijden gaat de boel aan het einde van de wedstrijd achterin op slot en sleept JO10-2 een zeer verdiende 10-6 overwinning over de streep: 4 gespeeld, 4 gewonnen, vier op een rij dus, gefeliciteerd jongens!

Na de wedstrijd was het Damian die als eerste de JO10-2 verjaardagstrofee mocht ontvangen. De traditie van een teamcadeautje voor de jarigen, verzonnen door oud-coach Sven, wordt in ere gehouden en dit seizoen voortgezet door coach René. Uit handen van aanvoerder Lucas ontving Damian de eerste trofee van het seizoen 2021-2022 (zie foto).

Geef hem een mooie plek Damian!

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Damian, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley gaan met 4 overwinningen op rij natuurlijk vol voor promotie met nog 2 wedstrijden te gaan. Met volgende week tegen plaatsgenoot Zwervers (uit) en de week erna Nieuwerkerk (thuis) wachten nog twee grote uitdagingen, maar het vertrouwen en vooral ook het (spel)plezier is er bij spelers en trainers.

Tot volgende week, we zien jullie graag op sportpark Couwenhoek.