JO10-2 wint weer en scoort 13x op de 13e!

P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Niet vrijdag de 13e, maar zaterdag de 13e, stond de wedstrijd van JO10-2 tegen Neptunus Schiebroek op het programma. Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Damian, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley hadden de hele week weer flink getraind. Hoofd jeugd opleiding onderbouw Saï had de jongens zelf afgelopen woensdag de fijne kneepjes geleerd van het aanbieden en diepgaan... Eens kijken of JO10-2 dit gelijk in de eerste wedstrijd in de praktijk kan brengen.

Je zou bijna denken dat het vrijdag de 13e was als je het aantal keren paal en lat optelt, maar liefst 6x schoten Damian, Damin en Melle op het metaalwerk. Maar verder was het duidelijk geen vrijdag de 13e maar een superzaterdag... Hoewel de wedstrijd in het begin nog gelijk op ging, was naarmate de wedstrijd vorderde er maar één bovenliggend team: v.v. Capelle JO10-2. Na de 1-0 en 2-1 van Justin, was het nog 2x Neptunus dat langszij kwam. Dat was dan ook de tussenstand bij de eerste kleine pauze: 2-2. Nog voor de rust liep VV Capelle uit naar een comfortabele voorsprong. Damian schoot via de lat (ja alweer) de 3-2 binnen, tenminste na tussenkomst van de VAR... De trainers gingen bij de ouders van beide teams die op de juiste lijn stonden te rade of de bal erin zat of niet; VAR CHECK, GOAL. Vervolgens was het Justin die zijn hattrick voltooide door de 4-2 binnen te schieten vanuit een rebound. En dat zou niet de laatste keer zijn dat Justin er als de kippen bij was om de afvallende bal binnen te tikken. Voor rust was het wederom Damian, die dit keer na een prachtige combinatie, de 5-2 binnen schoot. De corner van Damian werd terug gelegd op Guven die vervolgens Damian zelf in staat stelde te scoren. Wat een mooi combinatie-voetbal. Dat net voor rust de 3e goal van Neptunus binnen viel mocht de pret niet drukken.

Met inmiddels de bekende keeperswissel in de rust: Melle (keeper) en Wesley (spits) verwisselden van plek, begon JO10-2 in de tweede helft direct met druk zetten en scoren, veel scoren. Damin maakte 2 doelpunten, waarna Lucas (Groenendijk) na een tegengoal van de Schiebroekers de 8-4 behendig van afstand binnen schoot. Ook Melle mocht weer een goal achter zijn naam noteren na sterk doorzetten en een prima pass van aanvoerder Badr, 9-4. Ondertussen hadden het betrouwbare verdedigingsduo Lucas (de Kok) en Guven het idee dat ze in de 2e helft een vrije ochtend hadden. De keren dat ze in moesten grijpen deden ze dat echter met de juiste inzet en doorzettingsvermogen, en bemoeiden zich ook met het aanvalsspel met passes en afstandsschoten vanuit de tweede lijn. Ook Rein toonde met grote regelmaat zijn verdedigende kwaliteiten.

Wat ook niet onbenoemd mag blijven is het harde werk van de middenvelders, Badr, Lucas (Groenendijk) en Damian veroverde keer op keer ballen op het middenveld en brachten de spitsen in stelling. Zo ook bij de 10-4: Badr verovert de bal, speelt de bal naar de vrijstaande Damin, die een perfecte pass geeft aan de voor de goal op doelpunten loerende Justin, die alweer zijn 4e maakt deze wedstrijd. En hij is nog niet klaar want ook de 11-4 en de 12-4 komen van de schoen van Justin, die beide goals van dichtbij in de rebound verzilvert: met 6 goals de absolute rebound-koning van vandaag! Het slotakkoord is van spits Damin, die zijn hattrick voltooit door de bal met keeper en al over de doellijn te werken. Hier is geen VAR voor nodig:eindstand 13-4. Het enorme aantal van 13 goals dus op zaterdag de 13e...

Helaas is dit voorlopig de laatste wedstrijd waarbij de ouders welkom waren om het team aan te moedigen. Vanwege de aangescherpte coronaregels mag er vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig zijn. Om de ouders te bedanken voor hun support snellen Melle, Guven, Lucas (de Kok), Badr, Damian, Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein en Wesley na de afsluitende strafschoppen gezamenlijk op buik en billen richting het thuispubliek (zie filmpje in apart bericht): ouders bedankt en hopelijk zijn jullie over een paar weken weer welkom om ons team aan te moedigen!