3064LE
ROTTERDAM
tel. 010-4507171

Deze zaterdagmiddag staat voor Capelle 7 een ware derby op het programma. Tegen CKC 3 is het noodzaak om 3 punten te pakken, zeker nadat titelconcurrent Feyenoord de koppositie tijdelijk heeft overgenomen.

Om 16:45 uur mag er pas worden afgetrapt, tot ergernis van vele Capellenaren. Die ergernis wordt in de eerste helft gevoed door een fysiek CKC en een scheidsrechter die voor menig overtreding niet besluit te fluiten. Mede hierdoor zijn er met slechts 15 minuten op de klok al 3 wissels aan de kant van Capelle uitgevoerd. Nati, Thomas de Zeeuw en Thomas Wesselink moeten het veld verlaten en worden respectievelijk vervangen door Benji, Joshua en Max. De kansen aan weerszijden zijn in de eerste helft op één hand te tellen en dus gaan we met een 0-0 stand richting de kleedkamers.

In de tweede helft is het Capelle wat nadrukkelijk op zoek gaat naar doelpunten. Nati wordt kort na het begin van de tweede helft diep gestuurd en waar de bank opspringt en juicht, belandt het geplaatste schot net aan de verkeerde kant van de paal. Joshua vertolkt deze tweede helft een rol in de voorhoede van Capelle en zeker niet onverdienstelijk! Oog in oog met de keeper twijfelt hij na een individuele actie niet en schiet de bal in de lange hoek. De keeper is gepasseerd, maar wanneer de bal via de binnenkant van de paal weer in zijn handen belandt blijft de score 0-0. Een van de zeldzame momenten dat CKC vervolgens in de buurt van Ronald is, valt de bal stil tussen Amarseo en Thomas Wesselink op de rand van het zestienmetergebied. In een moment van verwarring is het een speler van CKC die er met de bal vandoor gaat, in plaats van Ama of Thomas. Deze twijfelt vervolgens niet en plaatst de bal voorbij Ronald: 1-0.

Capelle gaat meer en meer op zoek naar een doelpunt, de verlossende gelijkmaker en daarna hopelijk meer. Bij een van deze aanvallen lijkt Thomas Wesselink de trekker over te gaan halen, maar hierbij schiet zijn schouder uit de kom voor de tweede keer vandaag. Een door blessures geteisterd Capelle begint de hoop te verliezen, maar sprankjes hoop zijn er bij het zien van Justin, Loeloe, JW en Ruben die met passes, loopacties en verdedigend werk erger voorkomen. Het wordt een spannende slotfase waarbij er voor mooi voetbal geen plaats meer is. Wanneer Loeloe voor het doel van CKC Benji in de weg lijkt te staan, glipt Benji er toch tussendoor en met wat geluk belandt de bal voor zijn voeten. Loeloe verklaart hierover later dat hij juist een weg vrij maakte voor Benji. Feit blijft dat Benji op slechts enkele meters van het doel verwoestend uithaalt en de 1-1 in het dak van het doel schiet. Het staat gelijk!

De in de tweede helft aardig bijgedraaide en goed fluitende scheidsrechter laat hier en daar kansen liggen om zich écht te onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer Tilly opzichtig naar de grond wordt getrokken terwijl hij onderweg naar het doel is. In de resterende minuten zet Capelle nog wel aan, maar tot een 1-2 weet het niet te komen en daarmee wordt de eindstand bepaald op 1-1. Capelle 7 staat nog wel bovenaan met een beter doelsaldo, maar dus gelijk in punten met Feyenoord. Geen wedstrijd op het programma volgende week, dus worden de komende twee weken gebruikt om toe te werken naar weer een kraker: zaterdag 19 maart uit tegen SDV 3.