P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Capelle had vanmiddag geen enkele moeite met Jodan Boys en doordat de concurrentie punten liet liggen, leidt Capelle nu met 5 punten voorsprong in de Hoofdklasse A.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen.

De basis voor de overwinning werd al in het eerste kwartier gelegd. In de 5e minuut kreeg Capelle de eerste corner, die in eerste instantie werd afgeslagen. De bal kwam voor de voeten van Marciano Pape, die de bal uit een onmogelijke hoek tegen de touwen joeg 1-0.

In de 14eminuut was het Marciano Pape, die vanuit de verdediging de bal hard naar voren trapte. De linkerverdediger schampte de bal met zijn hoofd en daardoor kreeg Olaf van der Sande vrij baan. Keeper Nick van der Ploeg kwam zijn doel uit, maar was te laat en Olaf van der Sande schoot van een meter of veertig de bal in het lege doel 2-0.

Daarna gebeurde er in de eerste helft niets spannend meer. Jodan Boys kon geen vuist maken en Capelle bleef de baas op het veld. Veel van het spel speelde zich af op het middenveld en kansen kwamen er niet meer in de eerste helft.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en de enige spannende momenten kwamen van de zijde van de thuisclub. In de 55e minuut schoot Marciano Pape hard in, maar Nick van der Ploeg redde Jodan Boys van een grotere achterstand. In de 60e minuut hetzelfde scenario na een schot van Jeffrey Rijsdijk. In de 64e minuut kreeg Rutger de Bos twee keer de kans om de score op te voeren, maar hij schoot hoog over. In de 74e minuut was Jeffrey Rijsdijk dichtbij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal. Het duurde tot de 79e minuut, voordat Jodan Boys een kans kreeg om te scoren.  De kopbal van Bram van der Wolf ging ruim over het doel. Toen iedereen dacht, dat het bij 2-0 zou blijven, was het in de eerste minuut van de extra tijd, dat er toch nog een doelpunt voor Capelle te noteren viel. Invaller Marvin van der Made kreeg vrije doorgang en schoot beheerst de 3-0 op het scorebord.

De grote verdienste van Capelle was deze middag, dat het niet één echte kans weggaf en eigenlijk de hele wedstrijd heer en meester was op het veld. Volgende week de altijd lastige derby tegen Feyenoord, maar die wedstrijd kan met vertrouwen tegemoet gezien worden.

De prima leidende scheidsrechter John Kraak gaf gele kaarten aan Mohammed Bellahcen, Yousri El Kandoussi en Kevin Quint allen van Jodan Boys.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk (86 Floris de Blok), Rutger de Bos, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (82 Eric Jansen), Olaf van der Sande (75 Joseph Gonçalves), Joshua Kassels (75 Jelle Pollemans), Marlon Slabbekoorn (82 Marvin van der Made).

Jodan Boys: Nick van der Ploeg, Dirk Rietveld, Roald Heerkens, Michel Verkaik (72 Kevin Quint), Luc Dielhof (64 Stan Griffioen), Adil Akaniouni (64 Yannick Saeijs), Mohammed Bellahcen), Stefan de Horder (46 Bram van der Wolf), Yusri El Kandoussi, Bradley El Idrissi, Yassire Hamdani (46 Amin Rehmi).