P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

ARC was vanmiddag op basis van inzet, agressiviteit en duelkracht de meerdere van Capelle en ging met een 1-2 overwinning aan de haal.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen.

Met de wind in de rug liet ARC meteen zien, waarvoor het naar Capelle was gekomen. Het de koploper zo moeilijk mogelijk maken. Toch was de eerste kans voor de thuisclub. In de 9eminuut werd Olaf van der Sande in de diepte gestuurd. Keeper Aäron Balk kwam te laat zijn doel uit, maar van der Sande verspeelde zelf de bal. Twee minuten later sloeg ARC toe. Op rechts omspeelde Jordi Tuithof back Bram van Eijk en zijn voorzet werd bijzonder fraai door Matthijs de Oude in een doelpunt omgezet 0-1.

Capelle kreeg in de 26e minuut de enige grote kans in de eerste helft. Ismaïl Yildirim zette Olaf van der Sande vrij voor het doel, maar zijn inzet ging hopeloos naast.

Nog twee vermeldenswaardige momenten in de eerste helft. Rutger de Bos schoot naast en Pepijn Kooij schoot vrijstaand recht in de handen van keeper Marc van Splunter. Het bleef 0-1 bij de rust.

Na de rust kwam Capelle
wat agressiever uit de startblokken, maar tot een goede aanval kwam het niet door slordig samenspel. ARC kreeg in de 52e minuut een kans, maar het schot van Huib Oversloot ging net over. In de 56e minuut leek Capelle uit een corner te scoren, maar de bal kwam op de lat terecht. De 67e minuut werd Capelle fataal. De ingevallen Jelle Pollemans verspeelde de bal aan Arjan Ouwendijk, die gemakkelijk kon scoren 0-2. Daarna kon ARC de wedstrijd verdedigend uitspelen.

Capelle
probeerde het laatste kwart van de wedstrijd nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en kreeg daartoe nog kansen. De grootste was er voor Marlon Slabbekoorn, die van dichtbij keeper Aäron Blank zag redden. In de 90e minuut toch nog enige hoop, toen in een warrige situatie Marvin van der Made de stand op 1-2 bracht.

In de volgende vijf minuten extra tijd schoot opnieuw Marvin van der Made nog een keer op het doel, maar zijn inzet werd gestopt. Grote vreugde bij de bezoekers na het eindsignaal en natuurlijk teleurstelling bij Capelle.

De schade viel uiteindelijk mee, doordat
zowel concurrenten Rijnvogels en Zwaluwen gelijk speelden. Capelle heeft nog steeds het minste aantal verliespunten en blijft de komende 14 dagen koploper. Dan treft Capelle De Jodan Boys en kan het deze domper recht zetten.

De prima leidende scheidsrechter Willem Kuijntjes gaf gele kaarten aan Joshua Kassels van Capelle en aan Derek Prins en Tjerk Ligtvoet van ARC.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (76 Joseph Gonçalves), Sander Fischer, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Ismaïl Yildirim (60 Jelle Pollemans), Jeffrey Rijsdijk (70 Marvin van der Made), Olaf van der Sande, Joshua Kassels (76 Eric Jansen), Marlon Slabbekoorn.

ARC: Aäron Balk, Youri Duisterhof, Derek Prins, Neal Arnoldus, Arjan Ouwendijk (73 Lars van IJzendoorn), Jordi Tuithof (62 Thijs Hoogenboom), Matthijs de Oude (86 Coen de Groot), Pepijn Kooij, Lilinho Martins da Silva, Yassin Kaabouni (46 Huib Oversloot (86 Cas Knoester), Tjerk Ligtvoet.