3136VE
VLAARDINGEN
tel. 010-4749436

De
heenwedstrijd eindigde in 0-0 en vandaag stond er aan het eind 1-1 op het scorebord. Capelle deed toch goede zaken, want concurrent ARC verloor onverwachts van DHSC, zodat de voorsprong nu vier punten bedraagt.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen.

H
et werd een wedstrijd met weinig hoogtepunten. In het begin van de wedstrijd nam Zwaluwen het initiatief en zette Capelle vast op eigen helft. In de 12e minuut de eerste corner voor de thuisclub. Aanvoerder Stefano Gonçalves plaatste de bal op het hoofd van de ongedekte Jazzy Adams, die hard de bal in het doel kopte 1-0.

Het duurde
25 minuten, totdat Capelle wat beter in de wedstrijd kwam. In de 28e minuut mocht Eric Jansen een vrije trap nemen, die via Eric Fortes bijna in een eigen doelpunt werd omgezet, maar keeper Boy de Jong kon de bal nog tot corner verwerken. Deze corner leverde uiteindelijk de gelijkmaker op.  Na een scrimmage voor het doel van Zwaluwen kwam de bal voor de voeten van Wesley Pollemans, die van dichtbij inschoot 1-1.

Voor de rust was er nog één kans voor Ja
zzy Adams, die hoog over schoot.

Na de rust waren er binnen vijf minuten kansen voor beide ploegen. In de 48e minuut was Marlon Slabbekoorn eerder bij de bal, dan Boy de Jong, maar voordat de bal over de doellijn ging, redde Yasin Mazlum de achterstand door de bal op tijd weg te trappen. In de tegenaanval kreeg Zwaluwen weer de kans op een voorsprong. Adair Veiga Lopes, die komend seizoen voor Capelle uitkomt, schoot echter net over het doel.

Eigenlijk waren er vervolgens
nog slechts twee kansen. In de 58e minuut schoot Stefano Gonçalves hard in, maar zijn schot werd geblokt en leverde slechtst een corner op. In de 90e minuut was tenslotte Capelle nog dicht bij de overwinning. Olaf van der Sande kon op rechts doorbreken, maar zijn schot ging voorlangs. Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Erik ter Brake voor het einde en hadden beide ploegen vrede met de uitslag.

Er was vanmiddag slechts één gele kaart voor Bram van Eijk van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Lars Bosscha, Eric Jansen (73 Ismaïl Yildirim), Jeffrey Rijsdijk (73 Floris de Blok), Olaf van der Sande, Joshua Kassels (81 Marvin van der Made), Marlon Slabbekoorn.

Zwaluwen: Boy de Jong, Kelvin Groen, Jim van Oeveren, Yasin Mazlum, Stefano Gonçalves, Eric Fortes, Shayron Curiel (21 Etson Galong), Jazzy Adams (90+3 Sem van Prooijen), Adair Veiga Lopes, Mauro Kloppert, Ellery Klaris (65 Joost Mangert).