Ondanks 7 goals 1e (kleine) competitienederlaag voor JO10-2 in 2022

Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

IJVV de Zwervers uit stond deze week op het programma, nee niet Zwervers Capelle beste ouders... 😉 Melle, Guven, Lucas (de Kok), Lucas (Groenendijk), Damin, Badr, Rein en Wesley waren al gewaarschuwd door de tegenstander van vorige week; dat wordt geen makkelijk potje... En deze week moesten de jongens het doen zonder de bikkels Justin en Damian op het middenveld.

De ene week is de andere niet. Waar vorige week een klinkende en relatief eenvoudige 6-17 overwinning werd geboekt, had vv Capelle het deze week een flink stuk moeilijker. Een heel andere tegenstander ook, die het fysieke duel niet uit de weg ging...

De start was wederom meer dan prima, in het eerste kwart van de wedstrijd werd een mooie 1-3 voorsprong bereikt, maar daarna was het aan de ploeg uit IJsselmonde. De ruime voorsprong veranderde in een 5-3 achterstand en kort voor de pauze prikte vv Capelle nog net de aansluitende 4e treffer binnen.

Onder aanvoering van aanvoerder Lucas (Groenendijk), die vele gaten dicht liep en een paar flinke duels aan ging, ging JO10-2 op zoek naar de gelijkmaker in de 2e helft. De verdedigers Guven, Lucas (de Kok) en Badr hadden hun handen vol aan de aanvallers van De Zwervers. En ook de keepers Melle (1e helft) en Wesley (2e helft) hoefden zich niet te vervelen... en Rein werkte hard op zijn nieuwe positie voor de verdediging. En dan voorin onze spits Damin, die vorige week al veel goals voor zijn rekening nam, was ook deze week duidelijk weer in vorm. Maar liefst alle Capelle-goals nam hij deze ochtend op zuid voor zijn rekening!!

En die gelijkmaker, de verdiende 5-5, viel dan ook vlak na rust. Helaas was het daarna weer aan de buren van talentenfabriek Varkenoord... de 6e, 7e en 8e goal vielen rap na elkaar. Maar vv Capelle gaf niet op. Rechtte nogmaals de rug en richting het einde van de wedstrijd werd het nog 8-6 en 8-7 en dus superspannend, maar helaas was de tijd tekort om ook nog de gelijkmaker te maken. Helaas, maar er is hard gewerkt!

Al met al, ondanks de vele goals, de eerste (kleine) nederlaag in de competitie in 2022, maar ook een leerzame wedstrijd. En dat nemen we mee naar de trainingen en ook de volgende wedstrijd, volgende week thuis tegen DCV JO10-4, en daar hebben we dit jaar al een keertje tegen gespeeld...

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Badr, Rein, Wesley en Damian trainen weer een heerlijk weekje en zijn er dan vast en zeker weer klaar voor. Met de lessen van zaterdag in de achterzak!