P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

In een kwalitatief matige wedstrijd slaagde Capelle erin de drie punten in eigen huis te houden. Het werd een magere 1-0 overwinning. Daardoor werd de koppositie in de tweede periode behouden. In de algemene stand veranderde niets, omdat Kloetinge en Smitshoek ook hun wedstrijd wonnen.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

De eerste helft bracht weinig opwindends. In de 6e minuut een kleine kans voor Marlon Slabbekoorn. Het duurde tot de 30e minuut vooraleer er weer iets te noteren viel. Joshua Kassels kon inschieten, maar de bal ging naast. In de 33e minuut een kans Voor Feyenoord, maar Yarick Drost miste hopeloos. In de 39e minuut een goede actie van Junior Obiku, maar keeper Marc van Splunter werkte de bal tot corner. In de 41e minuut loste voor Capelle Rutger de Bos nog een schot, maar keeper Quincy Lee redde ten koste van een corner. De teleurstellende eerste helft werd dan ook met 0-0 afgesloten.

In de tweede helft startte Capelle heel voortvarend. In de 48e minuut passte Robbert de Vos de bal op de op rechts aanstormende Marciano Pape. Zijn voorzet werd door Joshua Kassels met een geweldige actie in het doel getikt 1-0. De twee jongste talenten zetten Capelle op een vertrouwen gevende voorsprong.

Voetballend probeerden beide teams
de tegenstander onder druk te zetten, maar slordigheid voorkwam, dat het ook werkelijk lukte. Het duurde tot de 65eminuut tot er weer een kans kwam. Junior Obiku schoot echter hoog over. Capelle consolideerde de voorsprong en kreeg daardoor geen uitgespeelde kansen. Verdedigend stond Capelle uitstekend met vooral daarin een hoofdrol voor Jelle Pollemans. Bij afwezigheid van Sander Fischer groeide hij de laatste twee wedstrijden uit tot één van de uitblinkers. Dat geldt ook voor de in de winterstop overgekomen Robbert de Vos, die op het middenveld een duidelijke aanwinst is. De wedstrijd zelf kende nog drie spannende momenten. In de 71eminuut kopte Fanny Waandels nog hard in, maar Marc van Splunter werd niet gepasseerd. In de 73e minuut een vrije trap van Dennis van der Heijden. Zijn harde schot werd door Quincy Lee tot corner verwerkt. Toch kwam er nog een schrikmoment voor Capelle. In de vijfde minuut van de extra tijd verscheen Junior Obiku alleen voor keeper Marc van Splunter, maar zoals zovele keren redde hij Capelle voor puntenverlies.

Door deze overwinning blijft Capelle aan de leiding in de tweede periode met één punt voorsprong op Kloetinge en Smitshoek. De laatste twee wedstrijden zijn uit tegen ’s-Gravenzande en thuis tegen Spijkenisse. Een veelbelovend vooruitzicht.

De rustig leidende scheidsrechter Oscar van Hoof gaf gele kaarten aan Rutger de Bos en Robbert de Vos van Capelle en aan Jordan Weegman en Khalid Rahli van Feyenoord.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Robbert de Vos (87 Sander Fischer), Dennis van der Heijden, Marlon Slabbekoorn (80 Olaf van der Sande), Joshua Kassels.

Feyenoord:  Quincy Lee, Clarence Bijl, Jerry Tieleman, Rowendly Martijn (75 Harold Vrolijk), Yarick Dorst (87 Tom Pruijsers), Fanny Waandels, Khalid Rahli (69 Merlind Lajci), Junior Obiku, Jordan Weegman, Walter Bennett (69 Sandin Avdic), Jamir Naudts.