Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Wie na een half uur wedstrijd had durven voorspellen, dat Capelle met een 0-4 overwinning het veld zou verlaten, was lichtelijk voor gek verklaard, maar toch stond die uitslag na 90 minuten op het scorebord.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

De allereerste kans kwam er in de 3e minuut voor Capelle, toen Bram van Eijk vrij kon inschieten, maar de bal totaal miste. Daarna nam Smitshoek het initiatief over en zette Capelle vast op eigen helft. Vele aanvallen werden opgezet en vanuit alle hoeken werd er geprobeerd een gat te vinden in de Capelse verdediging, maar de verdediging wist iedere keer schoten te blokkeren en hield daardoor de nul. Ook de corners van Smitshoek leverden niets op. In de 26e minuut mocht Luigi Bruins vanaf een meter of achttien een vrije trap nemen.  Hij krulde de bal in de linkerbovenhoek, maar Marc van Splunter redde met een katachtige sprong Capelle voor een achterstand.

Na een half uur kwam
Capelle wat beter in het spel en AdaïrVega Lopes, die voor het eerst in de basis stond, kreeg een eerste kans, die hij onbenut liet. In de 32e minuut een grote kans voor Nino Urban, die echter hoog over schoot. In de 35e minuutwerd op links Adaïr Vega Lopes aangespeeld. Hij kapte, draaide en met een droge knal versloeg hij keeper Michael Termijn 0-1.

Tegen de verhouding in nam Capelle de leiding en het zou voor de rust nog mooier worden.
In de 4e minuut van de extra tijd een vrije trap voor Capelle. Bram van Eijk schoot in en de bal werd tot corner verwerkt. Van Eijk nam de corner zelf en tot verdriet van Smitshoek en vreugde van Capelle verdween de bal via een eigen inzet van Marvin van der Made in het doel 0-2.

Na de rust verwachtte de toeschouwers een offensief van de thuisclub om wat aan de achterstand te doen. Capelle wist wat het doen stond en liet de aanvallen rustig op zich afkomen. Echt gevaar was er dan ook niet. Capelle zelf wachtte op een counter en dat had uiteindelijk succes. In de 65e minuut kon Marciano Pape oprukken en besloot na een lange rush vanaf een meter of dertig in te schieten. Zijn schot werd enigszins van richting veranderd en belandde uiteindelijk in het doel 0-3. Daarmee was de strijd gestreden.

Capelle produceerde nog een vierde doelpunt. Een uitval via Rutger de Bos en Adaïr Vega Lopes werd door de laatste in een doelpunt omgezet 0-4.

Een ongekende weelde voor Capelle, waarbij de effectiviteit nog wel eens ontbrak. Na het behalen van de periodetitel vorige week en deze zege is de stemming natuurlijk opperbest.

De achterstand op Kloetinge blijft 5 punten, maar met nog negen wedstrijden te gaan en deze resultaten in het achterhoofd blijft de jacht op het kampioenschap gehandhaafd.

De uitstekend leidende scheidsrechter Jules Nelissen gaf een gele kaart aan Damian van den Oever van Smitshoek.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Robbert de Vos (61 Eric Jansen), Jeffrey Rijsdijk (68 Ryan Purvis), Olaf van der Sande (77 Joshua Kassels), Adaïr Vega Lopes (77 Matthew Jones), Marlon Slabbekoorn (77 Veron Knol).

Smitshoek: Michael Termijn, Jochem van de Biggelaar, Luigi Bruins, Emilio Samsey (70 Elson Rosario Almeida), Damian van den Oever (83 Bobby Vos), Ryan Koolwijk, Marvin van der Made (65 Joey Kleijn), Danilo Alkema, Peter Verhoeve, Nino Urban (83 Joost van Eck), Jelmer van Leeuwen (69 Luc Delmee).