Sezer Sulun
85'

Hoofdklasse A

26 januari 2019 14:30

Tegen Achilles Veen werd een 4-2 nederlaag geleden. De achterhoede was opnieuw debet aan de nederlaag. In 16 wedstrijden incasseerde Capelle inmiddels 43 tegendoelpunten.

Voetballend deed Capelle in de eerste helft niet veel onder tegen Achilles Veen. De eerste kans was er in de 12e minuut voor de thuisclub, toen spits Sen Aerts kon uithalen, maar Bradly van der Meer stompte de bal uit het doel. Daarna twee kansen voor Capelle. Bram de Bruin schoot over en in de 21e minuut schoot Nassim Asrih de bal voorlangs het doel. In de 24e minuut verdedigde Capelle slordig en van dichtbij zorgde Sem van der Pijl voor de 1-0. Vijf minuten later balverlies van de vandaag tegenvallende Bram van Eijk, waardoor Thomas de Man alleen op het doel kon afgaan. Op het allerlaatste moment redde Omar Gomez Sheetoch de ontstane kans ten koste van een corner. Daarna weer een kans voor Bram de Bruin, maar nu redde keeper Jamil Kools.  Toch kwam Capelle in de 44e minuut op gelijke hoogte. Een aanval opgezet door nieuwkomer Julian Agatowski werd door Bram de Bruin uiteindelijk afgewerkt 1-1. Toen iedereen dacht met een gelijke stand de rust te halen, sloeg Achilles Veen in de eerste minuut van de blessuretijd toch nog toe. Op rechts brak Thomas de Man door en zonder tegenstand schoof hij de bal in het doel 2-1. Teleurgesteld zocht Capelle de kleedkamer op.

In de eerste minuut na de rust kreeg de snelle Ilias Zaimi al de kans de voorsprong te vergroten, maar miste van dichtbij. Diezelfde speler werd drie minuten later in het strafschopgebied neergelegd en benutte feilloos de toegekende strafschop 3-1. Capelle stelde daar niets tegenover en het werd in de 67e minuut nog erger. Sen Aerts nam de bal op de rand van de zestien aan en zonder noemenswaardige tegenstand knalde hij de bal tegen de touwen 4-1. De overwinning van de thuisclub leek een feit, maar er groeide weer enige hoop bij Capelle, toen Julian Agatowski in de 73e minuut na een goede actie de 4-2 op het scorebord zette.  Capelle kreeg zelfs nog een grote kans op de aansluitingstreffer, toen een vrije trap van Bram de Bruin net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Daarna vervloog elke hoop op een goed resultaat. Achilles Veen kreeg in de 87e minuut nog een 100% kans op een doelpunt, maar invaller Roel de Kruijk faalde voor een leeg doel. De overwinning was uiteindelijk verdiend, maar als de achterhoede niet zo zwak had gespeeld, had er voor Capelle misschien een beter resultaat ingezeten.

Hier ligt een belangrijke taak voor het nieuwe trainersduo Ton van Bremen en Ron Valk. Minder doelpunten tegen zou in de trainingen een speerpunt moeten zijn met het oog op de komende wedstrijden, want er moeten punten gehaald worden om van de P/D plaatsen weg te komen.

Scheidsrechter Marcel Roeleveld gaf gele kaarten aan Julian Agatowski en Bram de Bruin van Capelle en een rode kaart (2x geel) aan Sezer Sulun van Achilles Veen.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Bram van Eijk, Julian Agatowski (75 Ricardo Lelieveld), Bram de Bruin, Omar Gomez SheeNassim Amaarouk(61 Philippe den Hartog), Nassim Asrih (70 Kelvin Kalika), Luuk Kraaijeveld.