Scheidsrechter

J. Boringa

Accommodatie

Onbekend

Capelle liet vandaag zien, dat strijd kan leiden tot een overwinning. Den Bosch was voetballend beter, maar kwam niet verder dan de zestien. In de hele wedstrijd kreeg het nauwelijks kansen. Capelle daarentegen kreeg in de eerste helft meerdere kansen. In de tweede helft slechts één en dat leverde een doelpunt op.

Al in de tweede minuut schoof Julian Agatowski de bal in de voeten van Luuk Kraaijeveld, die alleen op keeper afging. Keeper Felino Helderton stopte de inzet. In de 16e minuut stopte hij een kopbal van Bram de Bruin. In de 20e minuut een aanval over links via Bram van Eijk. De voorzet werd door Luuk Kraaijeveld in het doel getikt 0-1. Bram de Bruin schoot in de 31eminuut hard op het doel, maar keeper Helderton stopte het schot.

In de tweede helft ging Jong FC Den Bosch op jacht naar de gelijkmaker, maar opnieuw kwam het nauwelijks in het strafschopgebied van Capelle. Het eerste schot op het doel kwam er pas na een uur. Capelle kwam niet meer tot aanvallen tot de 75e minuut. Na een corner kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Omar Gomez Shee, die zijn schot van richting zag veranderd, maar de bal verdween wel in het doel 0-2. De thuisclub zette opnieuw aan en wist toch in de 85e minuut de aansluitingstreffer te produceren. Invaller Roy Kuijpers schoof de bal in de benedenhoek 1-2. De laatste 10 minuten, want er kwamen 5 minuten extra tijd bijwaren nog hectisch, maar Capelle hield stand. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeen Boringa, die de kaarten op zak hield, werd dan kom juichend begroet, want eindelijk werd er weer een overwinning behaald. Deze overwinning geeft natuurlijk hoop voor de toekomst en met 2 thuiswedstrijden tegen Jodan Boys en XerxesDZB kan er aansluiting gevonden worden met de middenmoot.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Kai Fens, Jelle Pollemans, Bram van Eijk (90+5 John Fredy van Hijum), Julian Agatowski, Bram de Bruin, Omar Gomez Shee, Philippe den Hartog (62 Kevin van la Parra), Nassim Asrih (90+1 Rutger de Bos), Luuk Kraaijeveld.