77'

Hoofdklasse A

23 februari 2019 14:30

P. Henshuijs

Kwalitatief viel er niet veel te genieten, maar strijd was er volop. In de extra tijd van de eerste helft werd Bram de Bruin met rood van het veld gestuurd. Toch wist Capelle de broodnodige drie punten te veroveren, waardoor de strijd om lijfsbehoud de goede richting uitgaat.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

In de eerste helft waren er in de eerste twintig minuten kleine kansen voor Capelle, maar Julian Agatowski en Bram de Bruin zagen hun inzetten niet in het doel verdwijnen. Capelle was het meest in balbezit, maar vertoonde zich nauwelijks in de zestien van XerxesDZB. Alleen een schot van Bram de Bruin ging nog over het doel.

Diezelfde speler was heel ongelukkig in de extra tijd, toen hij probeerde een bal te veroveren en daarbij tegenstander Jan Tuitel hard in het gezicht raakte. Absoluut geen opzet, maar scheidsrechter Robin
Hensgens achtte het een rode kaart waardig. Helaas voor Jan Tuitel was nader onderzoek in het ziekenhuis noodzakelijk.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. In de 48e minuut viel uit het niets het enige doelpunt. Kai Fens volgend jaar naar XerxesDZB vertrekkend voltrok het vonnis 1-0.

Daarna probeerde XerxesDZB het nog wel, maar kwaliteit ontbrak duidelijk. Één kans had het in de 57
e minuut, maar de inzet van Denzel Medar bracht de bezoekers slecht een corner.  In de slotminuten kreeg invaller Redouan Boulfalfal nog twee kansen de voorsprong te vergroten. De eerste keer schoot hij hoog over en de tweede keer miste hij het lege doel vanaf een meter of veertig. Capelle passeerde door deze overwinning DFS en staat nog slechts drie punten achter Swift. Gezien de reeks van de laatste vier wedstrijden mag hier goede hoop uit gekoesterd worden.

Er waren gele kaarten voor Kai Fens en Julian Agatowski  van Capelle en voor Mike NavajasSanchez, Leonardo de Pina en Karim Paulino Reyes van XerxesDZB.

Rood was er voor Bram de Bruin van Capelle.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle PollemansKai Fens, John Fredy van Hijum, Julian AgatowskiBram de Bruin, Omar Gomez Shee, Philippe de Hartog (80 Redouan Boulfalfal), Kevin van la Parra (86 Boris Letterie), Luuk Kraaijeveld (65 Rutger de Bos).

XerxesDZB: Wesley van der Molen, Desley HoogendijkMike Navajas Sanchez, Moreno Marengo, Denzel Medar, Jordan Kroon, Leonardo de Pina (63 William Darjij), Ioldi Soares de Brito, Jan Tuitel (46 Karim Paulino Reyes), Leon van de Berg (73 Bruce van Kesteren), Raoul Gangadin.