Hoofdklasse A

8 september 2018 14:30

Pedro Raven

In en tegen Nootdorp werd een klinkende 1-4 overwinning behaald.

Vanaf de eerste minuut nam Capelle het initiatief en in de 2e minuut had Jorn van Lunteren al kunnen scoren na een voorzet van Philippe den Hartog. Nootdorp kwam nauwelijks over de helft en na een kwartier de volgende kans. Nassim Asrih ging alleen op keeper Yannic Augustinus af, die echter de bal tot corner kon verwerken. In de 23e minuut de volgende kans voor Bram van Eijk en twee minuten later kopte Van Lunteren na opnieuw een voorzet van Den Hartog over. In de 28e minuut een solo van Van Eijk, maar zijn schot ging naast het doel. Diezelfde Van Eijk wed in de 34e minuut in het strafschopgebied neergelegd en de bal ging op de stip. Bram de Bruin voltrok het vonnis en zette Capelle op een dik verdiende 0-1 voorsprong. Met deze stand leek de rust aan te breken, maar een ongelooflijke blunder van de achterhoede gaf weer hoop aan Nootdorp. Bij een verre trap naar voren keek de hele achterhoede naar elkaar. De aanstormende spits Agbor Eyongakpa profiteerde ervan, dat niemand ingreep en schoof de bal in het doel 1-1.

Na de rust waren de eerste tien minuten voor Nootdorp. Pim Hulst verscheen alleen voor het doel, maar schoot naast. Bradly van der Meer verrichte twee spectaculaire reddingen en een schot van Eyongakpa werd nog net geblokt. Tenslotte haalde Van Eijk nog een bal van de doellijn. Precies na een uur kwam de ommekeer. Na een corner kopte Asrih de bal op het doel. De bal leek over te gaan, maar plofte toch tegen het net 1-2. Dat was de nekslag voor Nootdorp. Want binnen tien minuten sloeg Capelle twee keer toe. In de 60e minuut na een prachtige aanval en in de 70e minuut na een mooie dieptepass was het Bram de Bruin, die beide keren scoorde en de 1-3 en 1-4 op het scorebord zette. Hiermede had hij ook een hattrick te pakken. De rest van de wedstrijd werd een formaliteit met in de 85e minuut nog een grote kans voor invaller Kelvin van la Parra, maar de stand bleef ongewijzigd. Een mooie en dik verdiende overwinning voor Capelle en daarmee werd de negatieve tendens doorbroken.

Zo spelend hoeft Capelle zich dit seizoen geen zorgen te maken. Volgende week de derby uit tegen XerxesDZB met opnieuw een goede kans op de drie punten.

Scheidsrechter Pedro Raven gaf gele kaarten aan Daley Windhorst, Jerry Plat, Roy Beijer en Ricoberto Luijando allen van Nootdorp.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Bram van Eijk, Rutger de Bos, John Fredy van Hijum (72 Kelvin Kalika), Philippe den Hartog (85 Thomas de Zeeuw), Jorn van Lunteren, Nassim Asrih (65 Kevin van la Parra), Bram de Bruin.