Hoofdklasse A

27 oktober 2018 14:30

M. Jobse

Zeven geblesseerde spelers telde Capelle. Dientengevolge trad Capelle aan met een uiterst jeugdige ploeg met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar.

De start van dit team was uitstekend. De eerste 20 minuten was Capelle heer en meester. Vloeiende combinaties werden er op de grasmat gelegd en in de 8e en 10e minuut stuitte Bram de Bruin twee keer op doelman Peter Veeneman. Uit de corner werd de bal in eerste instantie afgeslagen, maar uit een bijna onmogelijke knalde Jelle Pollemans de bal toch tegen de touwen 0-1. Capelle vergat daarna de score op te voeren en in de 22e minuut kwam DFS tot een eerste aanval. Verdediger Franklin Rodrigues stapte niet goed in en keeper Ferry Hagendijk kwam uit zijn doel, maar hij was te laat en Noe Bokila kon de bal in het lege doel schuiven 1-1. Het meest bizarre moment volgde 4 minuten later. Een verre bal kon eenvoudig opgepakt worden door Hagendijk. Ook Bram van Eijk stond erbij, maar beiden deden niets en Lucien Dors nam het cadeautje met beide handen aan en liep de bal over de doellijn 2-1. Hagendijk vorige week nog de held werd nu de schlemiel. Voor de rust gebeurde er verder weinig.

Na de rust speelde DFS een tempo hoger en Capelle moest ver terug. In de 61e minuut kreeg Dors een 100% kans de score op te voeren, maar zijn inzet werd op de doellijn geblokt. Vier minuten later kopte Tim Sanders keihard in, maar nu tikte Hagendijk de bal uit zijn doel. Toch vergrootte DFS in de 67e de voorsprong. Drie corners achter elkaar waren te veel voor Capelle, want bij de derde corner kopte Remy Raterink onhoudbaar in 3-1. Het bleek de genadeslag.

Capelle probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar het bleef bij twee pogingen van De Bruin en Luuk Kraaijeveld. DFS verdiende uiteindelijk de overwinning tegen een jeugdig Capelle, dat de beste twintig minuten van het seizoen speelde. Met die gedachte moet het volgende week in de thuiswedstrijd Feyenoord bestrijden voor een positief resultaat.

Capelle: Ferry Hagendijk, Marciano Pape (84 Rens Blok), Jelle Pollemans, Franklin Rodrigues, Bram van Eijk, Ricardo Lelieveld, Bram de Bruin, Yannick Omgba (46 Kevin van la Parra), Nassim Asrih, Nassim Amaarouk, Luuk Kraaijeveld.