Robbin Van Dijk

Hoofdklasse A

8 december 2018 14:00

B.Sahiner

Opnieuw een wedstrijd met twee tegengestelde helften met uiteindelijk een terechte 2-2 eindstand.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

De eerste mogelijkheid was er al na twee minuten voor Capelle. Bram van Eijk krulde de bal echter naast het doel. In de 10e minuut miste eerst Omar Gomez Shee de bal en de voorzet werd door Ricardo Lelieveld precies voor de voeten van Max van Steen geschoven, die van dichtbij keeper Bradly van der Meer kansloos liet en Rijnvogels op voorsprong zette 0-1. Capelle speelde daarna erg slordig en gaf de tegenstander meer kansen de voorsprong te vergroten. Zowel Jesse Driebergen als Romano van der Stoep zagen hun kansen net naast het doel verdwijnen. In de 42e minuut kreeg Capelle een 100% kans de gelijkmaker te produceren.  Een prima voorzet van Kevin van la Parra bereikte Luuk Kraaijeveld, die geheel vrijstaand tegen keeper Jeffrey Verkerk aanschoot.

Na de rust was de eerste grote kans voor de bezoekers. Luuk Slegt had vrije baan, maar schoot naast. Daarna verhoogde Capelle het tempo en zette Rijnvogels onder druk. In de 58eminuut schoot Bram de Bruin een vrije trap over het doel en Kevin van la Parra schoot even later naast het doel. In de 66e minuut ging een kopbal van Ricardo Lelieveld over de lat en in de 70e minuut ging een vrije trap van Bram de Bruin voorlangs. Vijf minuten later een mooie voorzet van Kevin van la Parra, die door Luuk Kraaijeveld richting de kruising werd gekopt, maar Jeffrey Verkerk redde met een katachtige reactie. In één van de sporadische counters sloeg Rijnvogels toe. Routinier Jaap van Duijn benutte de kans koel 0-2.

De strijd leek verloren voor Capelle, maar de ruggen werden nog eenmaal gerecht. Toen in de 82e minuut Ricardo de Vlugt Luuk Kraaijeveld binnen de zestien vloerde, benutte Bram de Bruin de toegekende penalty 1-2. Daardoor kreeg Capelle weer hoop op een gelijkspel en die hoop werd beloond.

In de 90e minuut nam Bram de Bruin een vrije trap en uit de scrimmage, die daarna ontstond, werkte Jami Jaliens de bal in het doel 2-2. Uiteindelijk was het gelijke spel verdiend. Toch heerste bij Rijnvogels het gevoel, dat het twee punten had laten liggen, terwijl bij Capelle het gevoel heerste, dat het nog een punt eruit gesleept had.

Scheidsrechter Bilal Sahiner gaf gele kaarten aan Nassim Amaarouk en Luuk Kraaijeveld van Capelle en aan Jeffrey Verkerk, Ricardo de Vlugt, Luuk Slegt en Jesse Driebergen van Rijnvogels

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle PollemansBram van Eijk, Ricardo Lelieveld (70 Nassim Asrih), Bram de Bruin, Nassim AmaaroukJohn Fredy van Hijum, Omar Gomez Shee (84 Marciano Pape), Kevin van La Parra, Luuk Kraaijeveld.