84'
Luc Delmee

Hoofdklasse A

23 maart 2019 14:30

In de strijd tegen deelname aan de nacompetitie deed Capelle vanmiddag goede zaken. Na een uitstekende eerste helft en een degelijke tweede helft nam Capelle de drie punten met een 0-2 overwinning mee naar huis.

Vanaf het begin maakte Capelle duidelijk, dat het revanche wilde nemen voor de thuisnederlaag. Met grote inzet veroverde Capelle het middenveld en schiep het enkele goede kansen. In de 9e minuut de eerste kans, toen Luuk Kraaijeveld de bal breed legde, maar de bal net te hard raakte om Nassim Asrih in stelling te brengen. In de 26e minuut stevende Kevin van la Parra alleen op het doel af, maar zijn schot ging hoog over. Drie minuten later was het toch raak. Een mooie aanval werd door Rutger de Bos met een halve omhaal prachtig afgerond 0-1. Vijf minuten later was het weer Kevin van la Parra, die alleen op het doel afging, maar ook deze keer wist hij het net niet te raken. Daarna kwam Smitshoek wat beter in de wedstrijd en in de 41e minuut was het dichtbij de gelijkmaker. Een dieptepass bereikte Pucho Rekondie, die de bal buiten bereik van keeper Bradly van der Meer via de bovenkant van de lat over het doel zag verdwijnen. In de extra tijd van de eerste helft nog een grote kans voor Smitshoek, toen Jurien Reineta zijn inzet gekeerd zag worden door de Capelle keeper. De ruststand brak dan ook met een 0-1 stand aan.

In de tweede helft waren er in de eerste tien minuten kansen voor beide ploegen. In de 52eminuut belandde een hard schot van Pucho Rekondie net naast het doel en in de 55e minuut werd een schot van Kevin van la Parra door keeper Mike van de Wijngaart gestopt. Capelle trachtte de voorsprong te consolideren en kwam nauwelijks meer tot aanvallen toe. In de 66eminuut kreeg Smitshoek weer een kans om op gelijke hoogte te komen, maar een schot van de vrijstaande Jurien Reineta ging voorlangs. In de 73e minuut was de net ingevallen Ramon van der Wal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging hoog naast het doel. Twee minuten later besliste Capelle de wedstrijd. Kevin van la Parra leverde bij de eerste goede aanval in de tweede helft een prima voorzet af en Luuk Kraaijeveld was eerder bij de bal dan zijn verdediger en schoof de bal in het doel 0-2. De resterende tijd werden er geen potten meer gebroken en de verdiende overwinning voor Capelle was een feit. Met 11 punten uit de laatste 5 wedstrijden is er van een wederopstanding te spreken en is er goede hoop, dat Capelle uiteindelijk het vege lijf redt.

Scheidsrechter Martijn Kieft gaf een gele kaart aan Rutger van der Kleij van Smitshoek en aan Omar Gomez Shee van Capelle.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, John Fredy van Hijum ( 81 Marciano Pape), Rutger de Bos, Boris Letterie (70 Candido de Conceicao), Omar Gomez SheeNassim Asrih, Kevin van la Parra, Luuk Kraaijeveld (80 Redouan Boulfalfal).

Smitshoek: Mike van de WijngaartLorenzo Braaf, Rutger van der Kleij (46 Mitchel Abdoel), Frank Karreman, Erwin Nuytinck, Jurien Reineta (84 Luc Delmee), Thijs OomsenJochem van de Biggelaar, Pucho Rekondie, John van Vugt (70 Ramon van der Wal), Bart Deprez.