Joey Kleijn (schot)

Hoofdklasse A

24 november 2018 14:00

Willem Kuijntjes

In de eerste helft vergat Capelle de kansen af te maken en kwam tegen de verhouding in op achterstand. In de tweede helft waren de kansen spaarzaam en Smitshoek counterde zeer doeltreffend naar een 0-3 overwinning.

Verslag Hans Stofkoper, foto's Annemiek van Dillen

De eerste kans was er na vier minuten, toen Luuk Kraaijeveld zijn schot net voorlangs zag gaan. In de 8e minuut verscheen Kevin van La Parra alleen voor keeper Mike van de Wijngaart, die de bal uit het doel hield. Bij de eerste de beste aanval in de 16e minuut van Smitshoek zette Puncho Rekondie de bal voor. De verdediging inclusief keeper Ferry Hagendijk bleef apathisch staan en Luc Delmee schoof de bal in het doel 0-1. Diezelfde speler kreeg in de 30e minuut opnieuw een grote kans, maar nu redde de Capelle keeper de situatie. Drie minuten later de grootste kans voor Capelle, toen Van La Parra alleen op het doel afstormde, maar zijn inzet werd weer gekeerd door Van de Wijngaart. In de laatste vijf minuten eerst een kans voor Kraaijeveld, toen de Smitshoek keeper de bal losliet, maar te gehaast ging de bal voorlangs het doel. In de 44e minuut loste Bram van Eijk nog een schot, maar de bal ging via de buitenkant van de paal naast het doel. De 0-1 ruststand was dan ook onverdiend voor Capelle.

Na de rust probeerde Capelle de gelijkmaker te produceren, maar aanvallend schoot de thuisploeg tekort. Slechts twee keer was er gevaar via Bram de Bruin en Nassim Asrih, maar om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen veel te weinig. Smitshoek daarentegen was effectiever. In de 61e minuut krulde Sean Verburg de bal in het doel 0-2 en in de blessuretijd was Joey Klein nog een keer succesvol 0-3. Op basis van die effectiviteit was de overwinning uiteindelijk verdiend. Door die overwinning steeg Smitshoek naar de achtste plaats. Capelle daarentegen is op een P/D plaats beland en moet volgende week tegen het één plaats hoger staande Zwaluwen een overwinning zien te behalen.

De prima leidende scheidsrechter Willem Kuijntjes gaf een gele kaart aan Bram van Eijk van Capelle.

Capelle: Ferry Hagendijk (65 Bradly van der Meer), Marciano Pape (46 Franklin Rodrigues), Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ricardo Lelieveld (72 Nassim Asrih), Bram de Bruin, John Fredy van Hijum, Nassim Amaaroek, Kevin van La Parra, Luuk Kraaijeveld.

Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman, Erwin Nuytinck, Luc Delmee (81 Joey Kleijn), Thijs OomsenJochem van den Biggelaar, Puncho Rekondie, Jordi Dekker (76 Rijan van Dijk), Sean Verburg (87 Jurien Reineta), John van Vugt.