77'
Jordi Tuithof

Hoofdklasse A

13 oktober 2018 14:30

Aan een meer spannende dan goede wedstrijd hielden beide ploegen één punt over. Een terechte uitslag hoewel beide teams de winst hadden kunnen pakken.

In de eerste twintig minuten was er een licht overwicht van Jodan Boys zonder dat het tot echt grote kansen kwam. Capelle kwam er maar weinig uit. In de 22e minuut werd een corner van Jodan Boys niet goed verdedigd en kon aanvoerder Leroy Brank de bal inkoppen. Veel tijd om van de voorsprong te genieten kregen de gastheren niet. Vrijwel vanaf de aftrap kreeg Capelle een vrije doorgang naar het doel van Jodan Boys, behield Luuk Kraaijeveld het overzicht door de bal binnen de zestien breed te leggen op Kevin van la Parra die de gelijkmaker kon binnen schieten. 1-1 leek de ruststand te worden, maar in de extra speeltijd sloeg Jodan Boys wederom toe. Bradley el Idrissi zette Jodan Boys weer op voorsprong.

Vijf minuten na rust kon Capelle weer gelijkmaken. Keeper Martin Straver kwam ver uit zijn doel, verloor het duel van Luuk Kraaijeveld die de bal naar de vrijstaande Philippe den Hartog speelde. Die schoot de bal fraai in het doel. In de 60e minuut kreeg Jodan Boys de kans om opnieuw op voorsprong te komen. Scheidsrechter Bart van Rijsbergen gaf vanwege hands een penalty. Ferry Hagendijk stopte echter de door Kevin de Vries genomen strafschop. Hierna kreeg Jodan Boys geen echter grote kansen meer. Tien minuten voor tijd had Capelle nog een grote kans op de overwinning. Na een goede aanval leek Philippe den Hartog de bal voor het intikken te hebben. Zijn inzet belandde echter op de paal.

De goed leidende scheidsrechter Bart van Rijsbergen hield de kaarten op zak.