Feyenoord-Capelle duurt slechts één helft

9'

Hoofdklasse A

9 maart 2019 14:30

R. (Raymond) Meilink

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft liep scheidsrechter Raymond Meilink met een blessure richting de dug-out van Feyenoord. Na een korte behandeling maakte hij de eerste helft af, maar na een warming up in de rust maakte zijn hamstringblessure het onmogelijk de wedstrijd voort te zetten. Er kon ook niet snel genoeg een vervanger gevonden worden, zodat de wedstrijd gestaakt werd.

De wedstrijd begon spectaculair. Binnen 24 seconden lag de bal al in het doel van Capelle. Adil Akanioui begon na de aftrap een solo en omdat niemand hem een strobreedte in de weg legde, punterde hij de bal achter doelman Bradly van der Meer 1-0. Onder barre weersomstandigheden nam Feyenoord het initiatief en kreeg in de eerste 20 minuten nog twee grote kansen. In de 12e minuut ging Junior Obiku alle op het doel af, maar Bradly van der Meer keerde het schot met zijn voet. In de 19e minuut was het Ricardo Merrelaar, die kon scoren, maar opnieuw keerde de Capelle keeper zijn schot. Bij deze hoogtepunten bleef het in de eerste helft. Capelle slaagde er niet in om gevaarlijk te worden en ook Feyenoord kreeg geen kansen meer. De rust brak dan ook aan met de 1-0 voorsprong van de thuisclub.

Er waren ook nog twee gele kaarten.  Quincy Oosterom van Feyenoord en Luuk Kraaijeveld van Capelle kregen het gele kartonnetje voorgeschoteld.

Vermoedelijk wordt de tweede helft op 30 maart voortgezet.