90'

Hoofdklasse A

20 oktober 2018 14:30

J.S. Boringa

In de eerste helft kwam Capelle er niet aan te pas, maar in de tweede helft kon Capelle met volle inzet uiteindelijk de 1-0 overwinning in eigen huis houden.

Jong FC Den Bosch nam vanaf het begin het initiatief en liet de bal steeds in eigen gelederen rondgaan. Altijd was er een vrije man bereikbaar en Capelle kreeg geen vat op het spel van de bezoekers. Toch ontstonden er nauwelijks kansen, omdat Capelle compact verdedigde. De thuisclub kwam nauwelijks op de vijandelijke helft, omdat bij balbezit vaak de bal naar de tegenpartij werd geschoten. Het wachten was op een doelpunt van Den Bosch, maar dat kwam er niet, zodat de rust met een dubbelblanke stand werd ingegaan.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Capelle toonde strijd en kreeg in de 49e minuut de eerste mogelijkheid om te scoren. Bram de Bruin schoot hoog over. Den Bosch was niet meer zo heersend en in de 58e minuut zette De Bruin met een knappe voorzet Philippe den Hartog alleen voor een leeg doel. Helaas werd deze 100% kans verprutst. Beter verging het Capelle in de 72e minuut. Na een vloeiende aanval en een slim overstapje van Luuk Kraaijeveld kwam Bram van Eijk in ideale schietpositie. De afwerking was perfect en Capelle leidde met 1-0.

Daarna ging Den Bosch op jacht naar de gelijkmaker. In de 78e minuut mocht Dilivio Hoffman een vrije trap nemen. De bal ging richting de bovenhoek, maar een geweldige redding van keeper Ferry Hagendijk voorkwam de gelijkmaker. Hagendijk, die vorige week een penalty stopte, waardoor Capelle een punt haalde bij Jodan Boys moest nog een keer handelend optreden. In de 96e minuut plukte hij weer een keihard schot uit de bovenhoek en bezorgde mede hierdoor Capelle de drie punten.

Misschien was de overwinning niet helemaal verdiend, maar de vreugde was er niet minder om. Het meest positieve was het feit, dat Capelle in het veld kwam met een zeer jeugdige ploeg met veel spelers uit eigen gelederen, waarvan de gemiddelde leeftijd ongeveer 21 jaar was. Dat is zeer hoopvol voor de toekomst.

De uitstekend leidende scheidsrechter Jeen Boringa gaf gele kaarten aan Marciano Pape van Capelle en aan Dilivio Hoffman en Ryan Lambert van Jong FC Den Bosch.

Capelle: Ferry Hagendijk, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Franklin Rodrigues, Bram van Eijk, Jorn van Lunteren (68 Ricardo Lelieveld), Bram de Bruin, John Fredy van Hijum, Philippe den Hartog (80 Endrino Saikoen), Luuk Kraaijeveld (73 Nassim Amaarouk), Kevin van la Parra.