Feyenoord blijft in tweede helft winnaar tegen Capelle

48'

Hoofdklasse A

30 maart 2019 12:00

M.L. (Martijn) Germs

Drie weken geleden werd de wedstrijd gestaakt na een blessure van de scheidsrechter. Feyenoord had toe een 1-0 voorsprong.

Vandaag werd de wedstrijd voortgezet. Scoorde Feyenoord in het eerste deel al na 24 seconden door Adil Akaniuoi nu was het in de derde minuut van de tweede helft al raak. Quincy Oostrom loste van een meter of 25 een schot, dat van richting werd veranderd, zodat keeper Bradly van der Meer kansloos was 2-0. Feyenoord bleef vervolgens gevaarlijk en een voorzet van Junior Obiku werd net gemist door Tim Schoonheijm. Even later moest Bradlyvan der Meer handelend optreden bij een pegel van Sergio van Axeldongen. Daarna kwam Capelle beter in de wedstrijd en het kreeg hoop op een beter resultaat, toen in de 65e minuut Kevin van la Parra na een goede actie de 2-1 op het scorebord zette. Capelle gooide daarna alles op de aanval, maar echt grote kansen kreeg het niet meer. Feyenoord was nog één keer gevaarlijk, maar een schot van Tim Schoonheijm werd door Bradly van der Meer gekeerd. De inzet van Capelle was te prijzen, maar had helaas niet het gewenste resultaat. Toch is er voldoende vertrouwen om zich veilig te spelen. Vijf punten achterstand op Smitshoek met een wedstrijd tegen DFS nog tegoed moet met deze instelling te overbruggen zijn.

Er waren in beide wedstrijdhelften gele kaarten voor Quincy Oostrom van Feyenoord en voor Jami Jaliens, Nassim Asrih en Luuk Kraaijeveld van Capelle.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Rutger de Bos, Nassim Asrih (82 Nassim Amaarouk), Kevin van la Parra, Boris Letterie, John Fredy van Hyum (66 Redouan Boulfalfal), Omar Gomez Shee, Luuk Kraaijeveld.

Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn, Quincy Oostrom, Adil Akanioui (46 Serginio van Axel-Dongen), Sandin Avdic, Tim Schoonheijm, Junior Obiku, Jordi de Zwart.