86'

Hoofdklasse A

5 oktober 2019 14:30

W.H.Kuijntjes

Het was zeker de eerste helft eenrichtingsverkeer, omdat Zwaluwen niet bij machte was Capelle pijn te doen. Ook in de tweede helft was Capelle baas op het veld en de 2-0 overwinning was volkomen terecht. Opmerkelijk vanmiddag was het merkwaardige optreden van scheidsrechter Willem Kuijntjes, die vijf keer geel en twee keer rood gaf in een toch sportieve wedstrijd.

Vanaf het begin heerste Capelle en diverse kansen vonden geen doel. Joseph Gonçalves en Jerry hadden de eerste kansen, maar het eerste doelpunt viel in de 18e minuut. Een corner van Eric Jansen mislukte in eerste instantie, maar Jansen kreeg de bal opnieuw. Zijn voorzet werd doorgekopt op het hoofd van Luuk Kraaijeveld, die van dichtbij inkopte 1-0. Tot de rust had Capelle de score nog op kunnen voeren, maar Jerry Scholman, Boris Letterie, Luuk Kraaijeveld en Julian Agatowski wisten het doel niet te vinden. Agatowski werd overigens ook nog een strafschop onthouden. In de 41e minuut werd Boris Letterie ten val gebracht, maar er volgde geen fluitsignaal. Letterie ging verhaal halen en kreeg direct de rode kaart voorgetoverd. Tot de rust gebeurde er verder niets.

Na de rust moest de geblesseerde Omar Gomez Shee in de kleedkamer achterblijven en Luuk Kraaijeveld werd geslachtofferd, omdat de verdediging versterkt moest worden. Marciano Pape en Candido de Conceicäo waren de invallers. In de 48e minuut stak assistent scheidsrechter Nick Veldhuis zijn vlag op en na overleg kreeg Marciano Bruma van Zwaluwen de rode kaart. Opnieuw kwamen er kansen voor Capelle. Joseph Gonçalves schoot voorlangs en Jelle Pollemans kopte de bal tegen de paal na een vrije trap van Eric Jansen. In de 72e minuut was er de enige kans voor Zwaluwen. Hoe de bal niet in het doel kwam was een raadsel, maar uiteindelijk maakte keeper Massimo van Ewijk zich meester van de bal. In de minuut daarna viel de beslissing, toen Jerry Scholman vrijstaand rustig de bal in het doel schoot 2-0. Toen later de scheidsrechter geen voordeel gaf aan Capelle reageerde Leon Krznaric nogal heftig, maar de manier waarop Willem Kuijntjes de gele kaart gaf, was zeker een scheidsrechter niet waardig. De laatste kans was er nog voor Joseph Gonçalves, maar het bleef bij een zeer verdiende overwinning voor Capelle tegen een uitermate zwak Zwaluwen.

Behalve de twee eerder genoemde rode kaarten waren er gele kaarten voor Leon Krznaric en Julian Agatowski van Capelle en voor Mario Nijgh, Ritchie Basoski en Pjotr Jongste van Zwaluwen.

Capelle: Massimo van Ewijk, Jelle Pollemans, Boris Letterie, Leon Krznaric, Omar Gomez Shee (46 Marciano Pape), Jerry Scholman, Julian Agatowski, Eric Jansen, Kevin van la Parra (80 Jessie Oostrum), Luuk Kraaijeveld (46 Candido da Conceiçäo), Joseph Gonçalves.

Zwaluwen: Marc van Splunter, Karim, Mario Nijgh, Jim van Oeveren, Alexander Deetman (65 Pjotr Jongste), Michael Poeljes, Marciano Bruma, Mo Ajarai, Tim van der Hoeven (65 Moises Navarro), Eric Fortes (46 Leroy Nijgh), Ritchie Basoski.