Robert Michilsen

Hoofdklasse A

14 december 2019 14:30

J. (Jelle) Besselsen

Opnieuw verloor Capelle van een ploeg uit de onderste regionen. Vooral verdedigend liet Capelle steken vallen en ook werden 100% kansen gemist. Uiteindelijk stond er een 4-3 op het scorebord.

In de 9e minuut viel de eerste treffer te noteren. Het was ook de eerste serieuze aanval van Spijkenisse. Mark Schenk kon zonder dat hij gehinderd werd uithalen 1-0. Het antwoord van Capelle kwam snel. In de 14e minuut speelde Julian Agatowski de bal diep op de linkerflank. De voorzet werd onberispelijk ingeschoten door Jerry Scholman 1-1. Voordat Spijkenisse was bekomen van de schrik scoorde Capelle in de 16e minuut opnieuw. Bij toeval kreeg Julian Agatowski de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek 1-2. Daarna was het weer de beurt aan Spijkenisse. In de 26e minuut een vrijwel identieke situatie als bij het eerste doelpunt en opnieuw voltrok Mark Schenk het vonnis 2-2. Voor de rust kreeg Capelle nog een 100% kans opnieuw op voorsprong te komen, maar Kevin van la Parra alleen op het doel afgaand, schoot de bal tegen keeper Michael Termijn aan.

Na de rust waren de eerste kansen voor Capelle. Beide keren had Kevin van la Parra kans op een doelpunt, maar hij schoot naast en vond Michael Termijn op zijn weg. Net als in de eerste helft werd de eerste aanval van Spijkenisse bekroond met een doelpunt. Opnieuw greep de achterhoede van Capelle niet genoeg in en nu was Ryan Purvis in de 57e minuut verantwoordelijk voor de treffer 3-2. Drie minuten later schoot Marvin van der Pluijm hard op het doel, maar Massimo van Ewijk verrichtte zijn eerste redding. In de 63e minuut kreeg Capelle een indirecte vrije trap binnen de zestien na foutief terugspelen. De bal ging naar Leon Krznaric, die over en naast schoot. In de 67e minuut kwam Capelle toch op gelijke hoogte, toen Eric Jansen zijn schot van afstand in het doel zag verdwijnen 3-3. Capelle rook winst en Kevin van la Parra kreeg in de 70e minuut weer een enorme kans, maar hij liet deze kans onbenut. Vijf minuten later begon Boris Letterie aan een indrukwekkende solo, maar zijn schot ging net naast het doel. Toen in de 82e minuut Capelle balverlies leed, kwam de bal bij Marvin van der Pluijm. Zijn magnifieke diagonale pegel verdween onhoudbaar in de kruising, waardoor Spijkenisse op een 4-3 voorsprong kwam. Capelle probeerde nog terug te komen, maar de laatste kans was er weer voor Kevin van la Parra, maar die had vandaag zijn dag niet. Vlak voor het einde, toe Capelle alles op de aanval gooide, kreeg Spijkenisse nog twee kansen. Felino Jardim schoot voorlangs en Michael van Dommelen schoot over. Het laatstefluitsignaal werd luid gevierd door Spijkenisse en Capelle verliet teleurgesteld het veld. Het blijft frustrerend voor Capelle, dat het van de bovenste drie wint en tegen laagvliegers niet kan winnen.

De uitstekend leidende scheidsrechter Jelle Besselsen gaf gele kaarten aan Sander BarraganRyan Purvis en Alessandro Franzoso alle van Spijkenisse.

Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Leon Krznaric, Marciano Pape, Candido da Conceição, Boris LetterieJerry Scholman, Julian Agatowski, Eric Jansen, Joseph Gonçalves (73 Luuk Kraaijeveld), Kevin van la Parra.

Spijkenisse: Michael Termijn, Youri Verschoor, Anthony Benthem, Sander Barragan (46 Felino Jardim), Demi Gosepa, Ryan Purvis (84 Robert Michilsen), Daan BourgonjeMarvin van der Pluijm, Mark Schenk (77 Michael van Rommelen), Alessandro FranzosoGlenn Rijsdijk.