Sebastian Navis

Hoofdklasse A

7 maart 2020 14:30

N. (Niels) Boel

Capelle was vanmiddag heer en meester op het veld. AZSV werd aanvallend aan banden gelegd mede door het afjagen, inzet en bezieling van de Slotbewoners.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Al in de 4e minuut kwam Capelle op voorsprong. Bij een hoge bal wist Justin van Mullem zich vrij te spelen en zijn schot verdween in de rechterbenedenhoek 1-0.

Daarna bleef Capelle druk zetten en creëerde zo een veldoverwicht. Dat leverde de nodige kansen op. In de 19e minuut leverde Rutger de Bos een voorzet af, die door Joseph Gonçalves niet benut werd door de redding van keeper Jasper te Polste. Vijf minuten later kopte Justin van Mullem de bal in de bovenhoek, maar opnieuw redde de keeper van AZSV een tweede treffer.

In de 26e minuut volgde er een vrije trap, die door Eric Jansen in handen van de doelman werd geschoten. Na een half uur kreeg AZSV iets meer grip op de wedstrijd en dat leverde het enige schot op het doel van Capelle van Joost Rasing, maar keeper Michael de Leeuw stopte de inzet eenvoudig. Verder gebeurde er de eerste helft niets noemenswaardigs meer.

In de tweede helft startte AZSV feller en offensiever en dat leverde in de 49e minuut een schot op van Kars Vierwind, dat vakkundig gestopt werd door Michael de Leeuw. Dat was voorlopig het enige wapenfeit van de bezoekers, want Capelle nam het initiatief weer snel over en met succes. In de 53e minuut schoof Anass el Boutchataoui de bal in de voeten van Philippe den Hartog. Zijn afgemeten voorzet werd daarna eenvoudig door Justin van Mullem in het doel gewerkt 2-0.

Wat AZSV ook probeerde steeds werden hun pogingen teniet gedaan door een fel spelend Capelle. In de 37e minuut leek Capelle een derde doelpunt te maken. De bal leek over de doellijn te zijn gegaan, maar de scheidsrechter en zijn assistent gaven geen krimp. Justin van Mullem was in de 76e dichtbij zijn derde doelpunt, maar zijn schot werd door de paal gekeerd. De onmacht van AZSV werd nog eens duidelijk gemaakt in de 89e minuut toen Joost Rasing vrijstaand hopeloos over en naast schoot.

Uiteindelijk was de overwinning van Capelle dik verdiend. Of er sprake is van een Gijs Zwaan effect zal de komende weken uitwijzen. Wel lijkt het of er wel meer aanvallende impulsen in het spel van Capelle kunnen worden waargenomen en de manier, waarop er afgejaagd wordt en gevochten wordt voor elke meter beloven veel goeds voor de rest van de competitie. Volgende week volgt dan de volgende krachtproef tegen koploper Sportlust’46, waar thuis met 1-0 van werd gewonnen.

Scheidsrechter Niels Boel slechts 21 jaar jong gaf gele kaarten aan Lars van den Wijngaard, Rutger de Bos en Justin van Mullem van Capelle en aan Michael Vaags van AZSV.

Capelle: Michael de Leeuw, Anass el Boutchataoui, Lars van der Wijngaard, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jami Jaliens, Eric Jansen, Philippe den Hartog (88 Marvin van der Made), Justin van Mullem, Joseph Gonçalves (73 Jerry Scholman).