Sercan Kurdal

Hoofdklasse A

31 augustus 2019 14:30

S.C Kraak

Het ging niet van een leien dakje, maar met inzet en strijd werd uiteindelijk een moeizameoverwinning met 2-1 geboekt.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Capelle startte heel voortvarend tegen een ploeg met de nodige ex betaalde voetbalspelers, zoals Rodney Sneijder, Genaro Snijders, Vlatko Lazovic en Marley Berkvens. In de eerste vijf minuten al een grote kans voor Joseph Gonçalves, die zijn inzet gekeerd zag door keeper Niels Willemse. Toch ebde het overwicht weg en na een kwartier nam DHSC het initiatiefover. In de 24e minuut een dieptepass van Imad Najah naar Mitch van der Vlist, die het presteerde om op een meter van het doel vrijstaand de bal tegen de paal te schieten. Daarna toch weer twee kansen voor Capelle. Eerst een vlammend schot van Rutger de Bos, dat tot corner werd verwerkt. Vervolgens een kans voor Jerry Scholman, die slechts het zijnet raakte. De twee laatste kansen voor de rust waren weer voor DHSC. Genaro Snijders ondernam in de 38e minuut een solo, waarna zijn schot hoog over ging. In de 42e minuut had Capelle geluk, toen opnieuw een schot van Mitch vander Vlist de paal raakte. De rust brak dan ook met een 0-0 stand aan.

Na de rust sloegen de bezoekers snel toe. In de 47e minuut kopte de mee naar voren gekomen Barry van ’t Land na een vrije trap de bal tegen de touwen 0-1. Vier minuten later was het weer bijna raak voor de bezoekers, toen Rodney Sneijder hard inschoot, maar voor de derde keer redde de paal Capelle. De thuisclub werkte hard, maar tot kansen kwam het aanvankelijk niet.

Nadat Mitch van der Vlist en Marley Berkvens namens DHSC hun inzetten niet tot doelpunten bekroond zagen wooden, kwam in de 78e minuut Capelle op gelijke hoogte. Julian Agatowski nam een corner en Leon Krznaric kopte de bal snoeihard in het doel 1-1. Dit gaf Capelle nog meer energie en de jacht op de overwinning werd geopend. In de 85e minuut ging Justin van Mullem alleen op het doel af, maar keeper Niels Willemse voorkwam een doelpunt, maar in dezelfde minuut kwam het moment voor Julian AgatowskiVan een meter of twintig haalde hij vernietigend uit en zette Capelle op een 2-1 voorsprong

In de resterende 11 minuten, want er kwamen 6 minuten extra tijd bij hield Capelle het hoofd koel en de eerste overwinning in het nieuwe seizoen  was een feit. Misschien had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven, maar daar maalde niemand om in de Capelse gelederen. Deze start geeft in ieder geval vertrouwen aan de ploeg

Scheidsrechter John Kraak, die het af en toe lastig had door het voortdurend mekkeren van spelers van DHSC gaf gele kaarten aan Rodney Sneijder, Vlatko Lazic, Christian Gandu en Marley Berkvens, allen spelers van DHSC.

Capelle: Massimo van Ewijk, Jami Jaliens, Jelle PollemansLeon Krznaric, Boris LetterieRutger de Bos, Jerry Scholman, Julian AgatowskiJustin van Mullem (86 Luuk Kraaijeveld), Kevin van la Parra (76 Jessie Oosterom), Joseph Gonçalves.