Scheidsrechter

J. Rozendal

Accommodatie

Onbekend

De verwachtingen waren hoopvol tegen ARC, maar na een zwakke eerste helft met een 0-2 achterstand kon Capelle na een betere tweede helft de achterstand niet meer goedmaken.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

ARC was bij de eerste corner na 5 minuten al gevaarlijk, maar de lange aanvoerder Derek Prins kopte over. In de 14e minuut een goede aanval van Capelle met een voorzet van Kevin van la Parra en een doelpoging van Julian Agatowski, die naast en over schoot. Het was de enige kans voor Capelle in de eerste helft. In de 17e minuut was Leon Krznaric ongelukkig bij het wegwerken van de bal en spits Stefan den Horder profiteerde daarvan en schoot de bal hoog in het doel 0-1. In het vervolg was ARC de bovenliggende ploeg met kansen voor Lionel Frederik en Timo de GraafToch duurde het tot de 43e minuut vooraleer ARC de voorsprong verdubbelde. Thom Nouwens ontsnapte aan zijn bewakers en kon ongehinderd de 0-2 aantekenen. Net voor het rustsignaal opnieuw een kans voor de bezoekers, toen Lionel Frederik hard uithaalde, maar keeper Massimo van Ewijk kon de bal nog tot corner verwerken.

De tweede helft zou heel anders verlopen. Capelle leek wakker geschud en in de 53e minuut was het dichtbij de aansluitingstreffer. Een voorzet van rechts werd door Jerry Scholman tegen de paal gekopt.

Wel moest het uitkijken voor de counter en vooral Stefan den Holder was een aantal malen gevaarlijk. In de 65e minuut werd het betere spel van Capelle beloond. Op de rechterflank kon Joseph Gonçalves uitbreken en tegen zijn vlammend schot had keeper Aäron Balk geen verweer 1-2.

Capelle ging daarna op jacht na
ar de gelijkmaker en ARC verdedigde met man en macht. In de 87e minuut kwam ARC goed weg, toen Derek Prins bijna in eigen doel kopte, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd mocht het echt van geluk spreken, toen Philippe den Hartog de bal tegen de paal schoot en de rebound op wonderbaarlijke wijze niet in het doel verdween. Meteen daarop volgde het eindsignaal en verliet Capelle teleurgesteld het veld, terwijl ARC de eerste overwinning vierde.

Volgende week gaat Capelle op bezoek bij het puntloze s-Gravenzande, waar een goed resultaat tot de mogelijkheden behoort.

De prima leidende scheidsrechter Jesse Rozendal gaf gele kaarten aan Leon Krznaric en Julian Agatowski beiden van Capelle.

Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Jelle Pollemans, Leon KrznaricBoris Letterie, Jerry Scholman, Julian Agatowski, Eric Jansen, Luuk Kraaijeveld (55 Philippe den Hartog), Kevin van la Parra (62 Jessie Oostrum), Joseph Gonçalves.