Jordi de Zwart

Hoofdklasse A

26 oktober 2019 14:30

F.E. (Erik) ter Brake

Voetballend was Capelle niet de mindere, maar een gemiste strafschop en een domme weggegeven strafschop waren de oorzaak van de 1-2 nederlaag.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemierk van Dillen

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er drie mogelijkheden voor Capelle. Justin van Mullem schoot net naast, na een diepe bal op Kevin van la Parra werd zijn schot geblokt en een solo van Jerry Scholman wilde hij besluiten met een lob, die jammer genoeg geen succes had. Daarna kwam Feyenoord beter in het spel en werd in de 17e minuut voor het eerst gevaarlijk. In de 27e minuut opende Feyenoord de score. Na een vloeiende combinatie kreeg op een meter of 18 Tim Schoonheijm de bal in de voeten en met een prachtig schot zette hij de 0-1 op het scorebord. In de 31e minuut kreeg Capelle de ideale mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Joseph Gonçalves werd in de zestien onderuitgehaald door Jordy Dobber en scheidsrechter Erik ter Brake wees resoluut naar de stip.

Julian Agatowski belastte zich met het vonnis, maar schoot te zacht in en keeper Rick van den Burg keerde de inzet. Verder gebeurde er niet veel meer in de eerste helft en Feyenoord had daarin nog de beste mogelijkheden, maar Jeff Duynstee en Matthew Jones na een run van 60 meter wisten niet te scoren.

Na de rust nam Capelle opnieuw het initiatief. In de 49e minuut kreeg Joseph Gonçalves een kans, maar een corner was het resultaat. In de 57e minuut kopte Jerry Scholman de bal naar de uiterste hoek, maar Rick van den Burg redde spectaculair. Toch was het drie minuten later gelijk. Een mooie aanval kwam via Kevin van la Parra terecht bij Justin van Mullem, die de bal hard tegen de touwen kopte 1-1.

Daarna kwam Feyenoord weer aan bod. Een inzet van Tim Schoonheijm kwam via Junior Obiku tegen de paal. Toen diezelfde speler in de 68e minuut op links doorbrak, bracht Rutger de Bos hem praktisch op de achterlijn met een sliding ten val. Opnieuw wees de scheidsrechter naar de stip en deze keer voltrok Sandin Avdic het vonnis 1-2. Daarna ging Capelle op jacht naar de gelijkmaker en kreeg nog één grote kans. Kevin van la Parra zag echter zijn harde schot door Rick van den Burg gestopt worden.

In de slotfase kon Feyenoord nog een aantal malen counteren, maar Junior Obiku zag al zijn pogingen teniet gedaan worden. Aan de uitslag veranderde niets en Feyenoord behaalde een gelukkige overwinning.

Er waren gele kaarten voor Marciano Pape en Luuk Kraaijeveld van Capelle en voor Joeri Dobber en Jordy de Zwart van Feyenoord.

Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Jelle Pollemans (78 Luuk Kraaijeveld), Leon Krznaric, Candido da Conceição, Jerry Scholman, Julian Agatowski (80 Marciano Pape), Eric Jansen, Joseph Gonçalves (73 Philippe den Hartog), Justin van Mullem, Kevin van la Parra.

Feyenoord: Rick van den Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Junior Obiku, Jeff Duynstee (61 Luke Homan), Tim Schoonheijm (82 Jordi de Zwart), Adil Akaniouni, Sandin Avdic, Kahlid Rahli.