Hoofdklasse A

30 november 2019 14:30

M.A. (Marcel) Roeleveld

Verslag Hans Stofkooper

Tegen de drie bovenste ploegen haalde Capelle overwinningen, maar tegen laagvliegers worden nederlagen geleden. Vandaag verliet Rijsoord met een 1-2 overwinning sportpark Het Slot.

De eerste 20 minuten verliepen vrij kleurloos met Capelle iets sterkerwaar het twee corners aan overhield. In de 21e minuut de eerste aanval van Rijsoord en het was meteen raak. Een afgemeten voorzet werd door spits Jimmy van der Vaart feilloos ingekopt 0-1. Daarna beheerste Capelle het spel en kreeg diverse kansen. In de 28e minuut trapte keeper RagipÖzturk de bal voor de voeten van Jerry Scholmandie vrijstaand uithaalde, maar Özturkmaakte zijn fout goed door het schot te stoppen. In de 36e minuut kwam toch de gelijkmaker tot stand. Na een vrije trap kreeg de maar voren gekomen Leon Krznaric de bal voor zijn voeten en met een diagonaal schot zorgde hij voor de 1-1 op het scorebord. Voor de rust kreeg Capelle nog een 100% kans op voorsprong te komen. Een voorzet van Joseph Gonçalves bracht Justin van Mullem in scoringspositie, maar hij miste hopeloos.

Na de rust startte Capelle agressief en verschillende voorzetten kwamen uiteindelijk in de handen van de keeper terecht. In de 52e minuut opnieuw een 100% kans, toen Rutger de Bosde bal panklaar legde voor de ingevallen Jessie Oostrum, maar ook hij wist het doel niet te vinden. In de 61e minuut de eerste aanval van Rijsoord in de tweede helft en opnieuw was het raak. Chris Promes kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal naar Nelson Costa da Bruto. Hij was wel doeltreffend en bracht de stand op 1-2. Daarna ging Capelle op jacht naar de gelijkmaker. Kansen genoeg, maar  iedere keer ging het mis. Bij voorzetten van Kevin van la Parra en Jessie Oostrum kwamen aanvallers net een voetje tekort. Na een corner werd de bal door Leon Krznaric ingekopt, maar Stephan Ooms redde de bal op de doellijn. Na 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Marcel Roeleveld af. Rijsoord verliet juichend het veld en Capelle likte zijn wonden, want een nederlaag was absoluut niet nodig geweest.

Er waren gele kaarten voor Justin van Mullem van Capelle en voor Leon van den HeerikNelson da Costa Brito en Marcel Gomes da Veiga van Rijsoord

Er was 2x geel dus rood voor Donovan Lioe Anjie

Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Marciano Pape, Leon Krznaric, Candido da Conceição, Boris Letterie, Jerry Scholman, Eric Jansen (74 Luuk Kraaijeveld), Justin van Mullem, Joseph Gonçalves (46 Jessie Oostrom), Kevin van la Parra.

Rijsoord: Racip ÖzturkDesley de Wolf, Donovan Lioe Anjie, Mike van Dongen, Leon van den HeerikRomain van Bruggen, Nelson Costa da Brito, Jimmy van der Vaart (77 Lorenzo van der Heijden), Marcelo Gomes de Vega (83 Danilo Alkema), Chris Promes (83 Casper Gerritse), Stephan Ooms.