'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Er was veel strijd deze middag, maar desondanks was het vertoond spel matig. Het gelijke spel gaf uiteindelijk de juiste verhouding weer.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Het begon niet goed voor Capelle. Het incasseerde in de eerste acht minuten twee gele kaarten door pittige overtredingen van Lars Bosscha en Marciano Pape. Verder was het eerste kwartier slechts aftasten van elkaars krachten. In de 24e minuut kwam de ommezwaai. De eerste corner van Capelle werd door Frank de Regt via een een-tweetje weer voor zijn voeten gebracht. Zijn voorzet werd daarna door Jelle Pollemans onberispelijk ingekopt 0-1.

Twee minuten later kon Christiaan
Dabaghian vrijstaand inkoppen, maar keeper Jurrian Jouvenaarhield de inzet uit zijn doel. In de 37e minuut kreeg ’s-Gravenzande de eerste corner. Jubilaris Frank Broos, die zijn 250e wedstrijd speelde, kon met een uiterste inspanning de bal nog raken met de punt van zijn schoen. De bal verdween via de onderkant van de lat in de kruising in het doel 1-1. Verder gebeurde er in de eerst helft niets opwindends meer.

In het eerste kwartier van de tweede helft konden geen van beide ploegen gevaarlijk worden. In de 65e minuut zette Christiaan Dabaghian met een dieptepass Jawad Bellahsan vrij voor het doel, maar het schot ging hoog over. Daarna was het de beurt aan ’s-Gravenzande om gevaarlijk te worden. In de 69e minuut knalde Sil van Ooijen hoog over en één minuut later schoot Frank Broos de bal naast het doel.

Capelle was in de 77
e minuut weer dichtbij een doelpunt. Eerst schoot Bram van Eijk hard in. De keeper liet de bal los en in de rebound kon Fanny Waandels de bal niet over de doellijn krijgen.

Er werd zelfs even aan een penalty gedacht, maar scheidsrechter Giovanni
Verhoeve, die overigens erg warrig leidde, zag er niets in. De laatste kans was er nog een kans voor Frank Broos, maar ook hij wist het doel niet te treffen. Door veel blessureleed voor beide ploegen, kwam er maar liefst 11 minuten extra tijd bij, maar het bleef uiteindelijk bij de terechte 1-1 stand.

Er waren gele kaarten voor Marciano Pape en Lars Bosscha van Capelle en voor Sil van Ooijen van ’s-Gravenzande.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Bram van Eijk, Lars Bosscha (46 Salahedinne el Mahjoubi), Ryan Purvis (73 Fanny Waandels), Frank de Regt (58 Jawad Bellahsan), Joshua Kassels, Dennis van der Heijden, Christiaan Dabaghian(85 Merlin Lajci.

’s-Gravenzande: Jurriaan Jouvenaar, Tyler Mulder (53 Rick Boers), Zeger van Antwerpen, Pascal Broch (67 Timo Ploemen), Patrick Fonseca (90+4 Jorik Koppers), Twan van Meerten, Bram Sommeling, Roy van Beek, Stefan Bruijn (67Angelo Zwiers), Yuri Westhoff (67 Sil van Ooijen), Frank Broos.