P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Capelle speelde de misschien wel beste eerste helft van het seizoen, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. De tweede helft ging meer gelijk op, wat resulteerde in de 1-1 einduitslag.

verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

In de eerste helft was Capelle de dominante ploeg en zette Westlandia vast op eigen helft. De eerste kans was er in de 3e minuut, toen Joshua Kassels over kopte. In de 12e minuut een schot van Jawad Bellahsan, dat te zacht was om keeper Jordie van Leeuwen te passeren. Vijf minuten later een vlammend schot van Ryan Purvis, dat op de paal uiteeen spatte. Daarna twee pogingen van Jawad Bellahsan, die beide keren naast de verkeerde kant van de paalbelandden.

De enige feiten van Westlandia in de eerste helft kwamen er pas na 35 en 40 minuten. Eerst nam aanvoerder Desley Bransen een vrije trap, die in de handen van Marc van Splunter terecht kwam en later schoot Zion Valies naast het doel. Opvallend was ook, dat er in de eerste helft maar één corner te vermelden viel in de 45e minuut voor Westlandia. De rust brak dan ook voor Capelle aan met een teleurstellende 0-0 score aan.

De tweede helft gaf een meer gelijkopgaande wedstrijd te zien. Westlandia was veel agressiever dan in de eerste helft en dat leverde al snel resultaat op. In de 52e minuut kon Freek van Eijk vrij uithalen en zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek 0-1.

Capelle ging direct op jacht naar de gelijkmaker. In de 54e minuut kopte Steven Edwards nog naast het doel, maar vijf minuten later was het de na de rust ingevallen Christiaan Dabaghian, die de gelijkmaker aantekende 1-1.

Daarna probeerde beide elftallen met counters de strijd te beslissen. Er waren echter nog maar een paar momenten, waarop echt gevaar ontstond. In de 72e minuut moest Marc van Splunter handelend optreden, toen Freek van Eijk vrijstaand voor hem opdook. In de 82e minuut ging een kopbal van Westlandia net naast. De laatste kansen waren er voor Capelle. In de 88e minuut een schot van de ingevallen Merlind Lajci, dat door keeper Jordie van Leeuwen gestopt werd en in de 6e minuut van de extra tijd kopte Steven Edwards net naast de kruising. Daar bleef het bij.

Capelle had op basis van de eerste helft meer verdiend, maar het vergat te scoren. Volgende week is Heerjansdam de tegenstander. De drie punten moeten daar zeker tot de mogelijkheden behoren. Topscorer Dennis van der Heijden hoopt dan weer te kunnen spelen, want die werd vandaag gemist in de afwerking.

De niet altijd begrepen scheidsrechter Gert Keijl gaf gele kaarten aan Ryan Purvis en Wesley Pollemans van Capelle en aan Desley Brands, Sem Nijbacker, Hidde van der Arend en Tim van Marrewijk van Westlandia.

Capelle: Marc van Splunter, Matthew Jones, Wesley Pollemans, Steven Edwards, Bram van Eijk, Lars Bosscha, Kyle Ebecilio (73 Salahedinne el Mahjoubi), Ryan Purvis (73 Appie El Ghani), Frank de Regt, Joshua Kassels (46 Christiaan Dabaghian), Jawad Bellahsan (79 Merlind Lajci).

Westlandia: Jordie van Leeuwen, Carel Makobo (Given Baven), Tim van Marrewijk, Freek van Eijk, Zion Valies (76 Mark van der Zalm), Devran Sahin (68 Sem Nijbacker), Kai Verbeek, Hidde van der Arend, Desley Bransen, Baris Koc, Kick Krom (76 Sergi Roeleveld).