P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Op basis van een voor Zwaluwen uitstekende en voor Capelle zwakke eerste helft is uiteindelijk de overwinning van Zwaluwen verdiend.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Capelle begon wel voortvarend en al in de eerste minuut mocht Jawad Bellahsan net buiten de zestien een vrije trap nemen, maar het leverde niets op. In de 10e minuut zette Joshua Kasselsde bal voor, maar Merlin Lajci schoof de bal voorlangs.

Één minuut later sloeg Zwaluwen toe.
De bal werd in de voeten gespeeld van de geheel vrijstaande Jazzy Adams, die in de linkerbenedenhoek Marc van Splunter kansloos liet 0-1. In het vervolg werd Zwaluwen de bovenliggende partij mede doordat het middenveld van Capelle zijn taak niet goed uitvoerde. In de 23e minuut werd Yuri El-Kandoussi vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging voorlangs. Capelle had in de 34e minuut na een corner van Lars Bosscha een kans, toen Steven Edwards inkopte, maar keeper Jari Puister tikte de bal over het doel. Twee minuten later weer een gevaarlijke aanval van Zwaluwen. Mohammed Lamsiah schoot hard in, maar Marc van Splunter bracht redding. Toch werd de score door Zwaluwen nog opgevoerd. Een snelle tegenstoot in de 41e minuut bracht O’Neal Maatsen vrij op links. Hij zag Mohammed Lamsiah vrijstaan, die van dichtbij de 0-2 aantekende. Met deze stand werd de rust bereikt.

Trainer Ronald Ermes wisselde na de rust gelijk drie spelers. Jelle Pollemans, Merlin Lajci en Christiaan Dabaghian bleven in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Salahedinne ElMahjoubi, Frank de Regt en Fanny Waandels in het veld. Toch was het weer Zwaluwen, dat toesloeg. In de 49e minuut opnieuw zo’n snelle tegenstoot, waarbij de achterhoede van Capelle niet goed stond. Nu gaf Mohammed Lamsiah de voorzet aan de vrijstaand O’Neal Maatsen, die er 0-3 van maakte.

Meteen na de aftrap  een aanval van Capelle. Joshua
Kasselskreeg de bal in de voeten en met een schot in de linkerbenedenhoek verkleinde hij de achterstand tot 1-3.

Er gloorde weer enige hoop bij Capelle. Bijna kwam het drie minuten later nog dichterbij, toen Jawad Bellahsan alleen op het doel afging, maar Jari Puister keerde zijn schot. Zwaluwen begon de voorsprong te consolideren met onder andere tijdrekken. Wel kreeg het toch nog een grote kans het pleit definitief te beslechten. Mohammed Lamsiah kon van dichtbij vrij inkoppen, maar eens te meer redde Marc van Splunter de situatie. Capelle vocht aan het eind van de wedstrijd nog voor een beter resultaat. In de 80e minuut kopte Fanny Waandels na een vrije trap van Jawad Bellahsan op de lat en in de 2e minuut van de blessure werd het nog na een onoverzichtelijke scrimmage nog 2-3. Steven Edwards gaf het laatste tikje.

Scheidsrechter Nick Ooms liet uiteindelijk ruim 9 minuten extra spelen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Volgende week gaat Capelle op bezoek bij ASWH.
Het zal dan uit een ander vaatje moeten tappen wil het een gunstig resultaat behalen.

Er waren gele kaarten voor Marciano Pape en Kyle Ebecilio van Capelle en voor Stan Rook, Etson Galong en Giorny Victor dos Santos van Zwaluwen.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Jelle Pollemans (46 Salahedinne el Mahjoubi) , Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Lars Bosscha (82 Kyle Ebecilio), Merlin Lajci (46 Frank de Regt), Steven Edwards, Jawad Bellahsan, Joshua Kassels, Christiaan Dabaghian (46 Fanny Waandels).

Zwaluwen:  Jari Puister, Giorny Victor dos Santos, Pjotr Jongste (66 Yasin Mazlum), Eric Fortes, Valdo Spencer, Mohammed Lamsiah, Jazzy Adams, O’Neal Maatsen, Stan Rook (66 Etson Galong), Yusri El-Kandoussi (75 Gerson Pisas), Axel de Bruin (87 Delano Vogel).