Bryan Burgerhout

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

17 september 2016 14:30

Teuben, S.P.M.

De overwinning van IJsselmeervogels was uiteindelijk verdiend, maar Capelle had er een gelijkspel uit kunnen slepen.

Vanaf de aftrap namen de bezoekers het initiatief en kregen in de 4e minuut de eerste grote kans. Ali Akla haalde de achterlijn en zijn voorzet werd van dichtbij hopeloos gemist door Achraf Nejmi. Diezelfde Akla kreeg in de 12e minuut een niet te missen kans, maar met een ongelooflijk mooie redding hield Bradly van der Meer de bal uit het doel. Capelle werd ver op eigen helft teruggedrongen en dat leidde in de 14e minuut tot de openingstreffer. Mike van der Laar legde vanaf de rand van het strafschopgebied aan en zijn schuiver verdween in het doel 0-1. In de 18e minuut was IJsselmeervogels weer dichtbij een doelpunt, maar het schot van spits Sherwin Grot werd nog net via de verdediging van Capelle tot corner verwerkt. Bij de eerste goede aanval van Capelle was het meteen raak. Een dieptepass van Burak Dogan op Gertjan Rothman werd door de routinier in de uiterste hoek geschoten en de gelijkmaker was een feit 1-1. De volgende grote kans was er weer voor de Vogels. Aanvoerder Chris van Hussen kwam in de 40e minuut vrij voor het doel, maar zijn schot ging hoog over. Op slag van rust had Capelle weer kunnen scoren, maar Joey Klein struikelde in kansrijke positie over de bal.

Na de rust startte IJsselmeervogels weer voortvarend en in de 48e minuut had dat succes. Na aanvankelijk de bal niet goed geraakt te hebben, wist Okay Ozturk de bal toch in het doel te laten verdwijnen: 1-2. Capelle kon weer van voren af aan beginnen. Een afzwaaier van Rutger de Bos werd bijna in een doelpunt omgezet, maar keeper Jaimy Schaap kon de bal nog net tot corner verwerken. In de 60e minuut een discutabel moment in de wedstrijd. Een vermeende handsbal in het strafschopgebied van IJsselmeervogels werd als zodanig niet beoordeeld door scheidsrechter Stan Teuben, die vond dat de bal met de borst was beroerd. Vijf minuten later moest keeper van der Meer weer handelend optreden bij een schot van Grot. Diezelfde speler kreeg na een verkeerde terugspeelbal van de Bos nog een grote kans, maar ook deze poging ging teniet. Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan Capelle. Bram de Bruin kon vrij inkoppen, maar te gehaast ging de bal hoog over en naast het doel. Toch kwam in de 83e minuut de 2-2 op het scorebord. Een afgemeten voorzet van de ingevallen Jordao Pattinama werd door de mee opgekomen Kai Fens feilloos ingekopt. Een gelijkspel leek er aan te komen, maar Capelle moest ver achteruit, toen de bezoekers nog een tandje bijzetten. In de 90e minuut werd dan de nederlaag van Capelle toch nog een feit. Sherwin Grot voltrok het vonnis en liet Capelle met lege handen het strijdperk verlaten 2-3.

Er waren gele kaarten voor Rothman van Capelle en voor Carmelia, Hovestad, de Graaf en van Hussen van IJsselmeervogels.

Capelle: van der Meer, Jaliens, Karreman, Fens, Krolis (60 Letterie), Dogan, de Bos (71 van der Sande), de Bruin, Vincken, Klein (75 Pattinama).