Gilmaro van de Werp

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

26 november 2016 14:30

Serik, D.

Opnieuw is Capelle er niet geslaagd een thuisoverwinning te behalen. Tegen ASWH liep de ploeg aan tegen de zevende nederlaag van het seizoen.

Toch was Capelle niet kansloos, in tegendeel. Na de 1-0 voorsprong, een na een kwartier spelen door Marvin van de Made prima ingeschoten strafschop, waren er goede mogelijkheden om de score uit te bouwen. Een domper was dat ASWH in de blessuretijd van de eerste helft er alsnog in slaagde de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Na de rust hadden de gasten een overwicht en hielden Capelle onder druk. In de zeventigste minuut viel het tweede doelpunt van ASWH. Een van richting veranderd schot liet doelman Bradly van der Meer kansloos. Tim Vincken had daarna een grote kans op de gelijkmaker. Na een goede aanval werd de scherp ingespeelde voorzet door hem direct op doel geschoten. De bal ging echter over. In de daarop volgende aanval scoorde Peter de Lange de derde treffer voor ASWH. Olaf van der Sande maakte nog vlak voor het eindsignaal de 2-3, maar de resterende tijd was te kort om nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen.

Capelle blijft door dit resultaat steken op 16 punten uit 15 wedstrijd en staat daarmee op de 16e plaats in de rangschikking, een P/D plek. Positief punt is dat het gat met de nummer 9 in de stand maar drie punten is. Het staat met andere woorden erg dicht bij elkaar. Volgende week gaat Capelle op bezoek bij Harkemase Boys, dat met 17 punten één plaatsje hoger staat.