4 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

13 mei 2017 15:00

Shukrula, mevr S.

Capelle, dat zich vorige week veilig speelde, stond na een half uur met 0-3 voor, maar Rijnsburgse Boys, dat één punt nodig had om zich te plaatsen voor de nacompetitie won uiteindelijk met 4-3. Het eerste kwartier kregen beide ploegen mogelijkheden. Een vrije trap van Gertjan Rothman werd door Carlo de Reuver naast gekopt. Jeffrey Jongenelen zag een soloactie gestuit worden door keeper Bradly van der Meer. Daarna kregen Joël Tillema en Jorn van Lunteren voor Rijnsburgse Boys, dat sterker oogde dan Capelle, ook nog kansen, maar scoorden beiden niet. Toen kwamen de ongelooflijke tien minuten van Capelle. In de 19e minuut werd een voorzet van Olaf van der Sande door De Reuver met een subtiele omhaal tot de 0-1 voorsprong omgezet. In de 25e minuut zette Wilmer Kousemaker de bal hoog voor, waarna Stefan Dams de bal voor het doel kopte, waar Bram de Bruin van dichtbij de 0-2 op het scorebord bracht. In de 29e minuut trapte Van der Meer de bal ver uit. Van der Sande controleerde het leer en schoof de bal precies voor de voeten van De Bruin, die de 0-3 aantekende. Ongeloof bij beide supportersscharen, maar het was de realiteit. Toch hield Capelle de nul niet voor de rust. In de eerste minuut van de blessuretijd mocht specialist Wesley Goeman een vrije trap nemen, die hij feilloos in de linkerbovenhoek liet verdwijnen 1-3. Een opsteker voor de thuisclub. Rijnsburgse Boys liet er dan ook in de tweede helft geen twijfel over bestaan, dat het op volle kracht zou gaan aanvallen. Centrale verdediger Hidde Prijs werd vervangen door aanvaller Max Hudepohl en dat had in de 53e minuut al gevolgen voor Capelle. Hudepohl zette de bal voor en spits Joost Leonard tikte de bal langs de Capelle keeper 2-3. Twee minuten later lag de gelijkmaker al in het net. Tillema schoot aan de rand van de zestien de bal in de benedenhoek 3-3. Toen kreeg Capelle een enorme kans, toen Van der Sande alleen op het doel afging, maar zijn schot hoog over zag gaan. In de 62e minuut sloeg Rijnsburgse Boys opnieuw toe. Na de mooiste aanval van de middag, die opgezet werd door Jongenelen, die de bal op Leonard passte, die op zijn beurt de bal teruglegde op Tillema, die voor grote vreugde zorgde bij de thuisclub 4-3. In de laatste twintig minuten kreeg Leonard nog twee keer de kans de score op te voeren, maar de grootste kansen kreeg Capelle op de gelijkmaker. In de 70e minuut was het de ingevallen Joey Kleijn, die oog in oog kwam te staan met keeper Richard van Nieuwkoop, die zijn harde schot met de benen keerde. De grootste kans echter kreeg Wilmer Kousemaker in de 91e minuut, toen hij voor een leeg doel toch nog de bal naast schoot. Kort daarop klonk het eindsignaal en iedereen was het erover eens, dat ook het publiek vanmiddag de grote winnar was, want het kreeg een waar spektakel voorgeschoteld.

Er was vanmiddag ook nog een primeur. Het arbitrale trio bestond uit louter vrouwen. Scheidsrechter Shona Shukrula werd geassisteerd door Franka Overtoom en Nicolet Bakker.

Klik hier voor de beelden van RTV West.

Capelle: Van der Meer, Dams (59 Kleijn), Karreman, Rothman, Jaliens (36 Fens), De Bos, Kousemaker, Avdic, Van der Sande, De Reuver(73 Vincken), De Bruin. Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Strooker, Van Lunteren, Leonard, Jongenelen, Goeman (73 van den Oever), Ossevoort (34 Serboni), Artien, Prijs (46 Hudepohl), Tillema.