v.v. Capelle JO10-2 sluit 2021 in stijl af met ruime overwinning

P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Fase 1 van de competitie werd door v.v. Capelle JO10-2 afgesloten met bijna allemaal overwinningen, slechts één keer werd er verloren. Bij aanvang van de laatste wedstrijd van JO10-2 in 2021, thuis tegen Hillegersberg, was er ook in Fase 2 maar één keer verloren. Zouden Melle, Guven, Lucas (de Kok), Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein, Wesley en Damian deze fase ook af kunnen sluiten met een mooie overwinning?

De start was wat stroef, want Hillegersberg kwam aan het begin van de wedstrijd met 0-1 voor. Maar daarna was JO10-2 gelijk wakker op de vroege zaterdagmorgen... Na een mooie combinatie was het een 'sliding goal' van spits Damin die de stand gelijk trok. Kort daarna was het via een counter wederom Damin die het net deed bollen, 2-1. Even nadat verdediger Guven van grote afstand bijna Capelle's derde binnen schoot, was het diezelfde Guven die Damin keurig bediende, zodat die zijn hattrick kon voltooien, 3-1. Net voor de eerste kleine pauze was het collega-spits Justin die met de 4-1 zijn eerste doelpunt van de dag scoorde. Ook de andere verdediger, Lucas (de Kok), probeerde het van
grote afstand. Ook deze trof net geen doel, maar kort daarna passte hij een prima bal op Justin, die met een prachtig hakje de bal op de paal schoot. Nog voor de pauze schoorden beide teams een goal. Eerst scoorden de Rotterdammers 2-4, waarna Justin Wesley van een mooie voorzet voorzag die de bal er genadeloos in schoot: 5-2. Dit was ook de ruststand.

Melle, Guven, Lucas (de Kok), Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Rein, Wesley en Damian, dit keer zonder Badr, kregen in de rust de complimenten van de trainers en coach. Als dit spel in de tweede helft voortgezet zou worden, zou een overwinning niet in gevaar moeten komen. Met inmiddels de gebruikelijk keeperswissel, met Wesley voor Melle tussen de palen, kende Capelle aan het begin van de tweede helft geen genade met zijn tegenstander, binnen een paar minuten was de wedstrijd definitief beslist en stond JO10-2 met 9-2 voor. Achtereenvolgens Damin, Damian, Damin en nogmaals Damin via de penaltystip (wegens overduidelijk hands van Hillegersberg) scoorden namelijk voor de Slotbewoners. Net voor de tweede kleine pauze deed Hillegersberg nog iets terug: 9-3.

Het laatste kwart van de wedstrijd was volledig voor v.v. Capelle JO10-2. Keeper Wesley en de verdedigers Guven, Lucas (de Kok) en Rein, lieten er geen bal meer door. Lucas (Groenendijk) en Damian bikkelden op met middenveld en waren een ware plaag voor de jongens en meisjes uit Rotterdam. Voorin deden Damin, Justin en Melle waar ze goed in zijn: kansen creëren en scoren! Justin was helemaal los en schoot een loepzuivere hattrick binnen, bovenop zijn eerdere goal. Maar ook middenvelder Damian voltooide met de twee laatste doelpunten van de wedstrijd zijn hattrick. Eindstand maar liefst 14-3!

Wat een mooie combinaties hadden de trainers en coach weer gezien en wat hebben deze jongens ook veel voor elkaar over! 2021 is nu klaar wat competitievoetbal betreft, de eerste twee fases dus ook, met heel veel mooie overwinningen en maar één nederlaag in elke fase: klasse jongens! Het team lijkt klaar voor een stapje hoger, of dat ook gaat gebeuren gaan we begin 2022 zien... Melle, Guven, Lucas (de Kok), Lucas (Groenendijk), Justin, Damin, Badr, Rein, Wesley en Damian, jullie hebben dit jaar echt geweldig gespeeld, met mooi combinatievoetbal, veel plezier en veel gezelligheid! Cornelis, Saï, Rominhio en Jeremie, dank voor jullie bijdragen daaraan tijdens de trainingen op al die maandagen en woensdagen. Jan-Willem en Ruben dank voor jullie assistentie tijdens diverse wedstrijden. We trainen nog even lekker door om fit te zijn voor Fase 3, aan het begin van het nieuwe jaar. De coach kijkt er al naar uit! Op naar een mooi, sportief en vooral gezond 2022 met hopelijk ook de ouders, grootouders, broertjes en zusjes weer langs de lijn.