P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Het duurde tot de eerste minuut van de extra tijd vooraleer Capelle de drie punten in eigen huis kon houden. De dertiende corner werd uiteindelijk omgezet in de winnende treffer.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Capelle startte met een driemansverdediging in de veronderstelling, dat Jodan Boys verdedigend zou gaan spelen. Het tegendeel was waar, want in de de 3e minuut moest keeper Marc  van Splunter al handelend optreden bij een kans van Nadir Ben Hadou.

Jodan Boys bleef het initiatief houden en trainer Roy Brinkman besloot na 25 minuten weer tot een viermansverdediging. Dat leidde ertoe, dat Jodan Boys het initiatief verloor. Capelle kreeg daardoor twee goede kansen in de eerste helft. In de 36e minuut belandde een voorzet van Jeffrey Rijsdijk in de bovenhoek en keeper Luuk Brand kon de bal nog net overtikken.

Vierminuten later kon Olaf van der Sande hard uithalen, maar zijn schot werd tot corner geblokt.Dat waren in een teleurstellende eerste helft de hoogtepunten met een daaruit volgende logische 0-0 stand.

De tweede helft zou heel anders verlopen. Capelle verhoogde het tempo en kreeg enkele goede kansen. In de 52e minuut een prachtige omhaal van Adaïr Vega Lopes, die geen resultaat had en en daarna geloste schot werd door Luuk Brand gekeerd.

Één minuut later een kans voor Olaf van der Sande, die geen doel trof. Capelle bleef meer balbezit houden, maar kon geen grote kansen produceren. In de 75e minuut wel de eerste kans voor Jodan Boys in de tweede helft. Enzo Huntink zag zijn schot gekeerd worden door Marc van Splunter. In de minuten daarna twee kansen voor Olaf van der Sande. De eerste ging naast na een mooie pass van de ingevallen Dennis van der Heijden en de tweede kans werd teniet gedaan door keeper Luuk Brand. Daarna was het weer de beurt aan Marc van Splunter. Tot twee keer toe wist hij Capelle te behoeden voor een achterstand. Beide keren kreeg de ingevallen Stefan de Horder daartoe de kans. Marc van Splunter is zo langzamerhand wel een icoon geworden bij Capelle. Mede door zijn toedoen hield Capelle voor de zesde keer achterelkaar de nul.

Toen iedereen dacht, dat het een 0-0 wedstrijd zou worden, sloeg Capelle alsnog toe. In de eerste minuut van de extra tijd mocht Lars Bosscha de dertiende corner voor Capelle nemen. Zijn inzet werd hoogtornend boven iedereen feilloos ingekopt door Adaïr Vega Lopes en de 1-0 overwinning was een feit.

De inmiddels 40-jarige spits was net zoals vorige week met twee doelpunten tegen Smitshoek bepalend voor de overwinning. Ook een compliment vandaag voor Veron Knol, die in de verdediging moest spelen, omdat zowel Jelle als Wesley Pollemans niet inzetbaar waren. Hij speelde een uitstekende wedstrijd.

Door de nederlaag van Smitshoek en het gelijkspel van Goes staat Capelle stevig op de tweede plaats, maar ook Kloetinge blijft winnen en de afstand van vijf punten bleef bestaan.

De uitstekend leidende scheidsrechter Remon Tulen hield de kaarten op zak.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Veron Knol, Bram Eijk, Rutger de Bos (73 Ryan Purvis), Joshua Kassels (58 Lars Bosscha), Jeffrey (82 Eric Jansen), Olaf van der Sande (82 Matthew Jones), Marlon Slabbekoorn (58 Dennis van der Heijden), AdaïrVega Lopes.

Jodan Boys: Luuk Brand, Daan Kreukniet, Joey Vergunst, Roald Heerkens, Alex van Waardenberg (54 Stefan de Horder), Kevin de Vries, Luc Dielhof, Enzo Huntink, Nadir Ben Hadou (54 Kujtim Amedi), Fahim Maasluis (80 Jelaino Fonseca), Rick Wils.